Nieuwe plannen maken?

Geplaatst: 11/10/2016 in sport
Tags:, , ,

Dinsdagavond,

Altijd een PR!!

Altijd een PR!!

Dat de najaar evenementen in volle gang zijn dat kan weinig lopers ontgaan zijn. Met een maand verder dan zijn de meesten wel achter de rug en er is er voor de recreantloper weer tijd om nieuwe plannen te maken  voor de volgende loopjes of lopen. En voor sommige evenementen moet je er als de kippen bij zijn om een startnummer te bemachtigen. Organisaties hebben dat ook goed in de gaten dat ze een gewild artikel in de aanbieding hebben en de prijzen van die evenementen vliegen dan ook de pan uit en raak je dan in de aanloop daar naar toe geblesseerd kun je in sommige gevallen je nummer niet eens overdragen. Anderen slaan er ook weer munt uit door hun nummer aan te bieden tegen een prijs die nog hoger ligt dan dat ze er zelf voor betaald hebben. Een ontwikkeling die ik niet helemaal toejuich.

Nog een stuk jonger hier;-)

Nog een stuk jonger hier;-)

Laat mij dan maar loopjes doen die wat minder commercieel te werk gaan of loopjes die nog een of ander goed doel steunen. Zo heb ik er dit jaar nog 2 op de planning en in het begin van het volgend jaar ook nog eentje.
De eerstvolgende is er al aan het einde van deze maand in de nacht van 28 op 29 oktober dus de nacht waarin de klok een uur wordt teruggezet. De Wintertijd Challenge waar de binnenkomende gelden voor de stichting Spieren voor Spieren zijn. Je start ’s nachts om 2 uur en je loopt een uur en een paar seconden en de klok gaat een uurtje terug dus een grote kans dat je een PR loopt.

De volgende is op 27 november een wedstrijd waar de inschrijfkosten nihil zijn. ’t Is voor niks in Geldrop. Ik loop daar dit jaar voor de 10de keer de 30 km. En denk nou niet het kost niks dus het zal ook wel niks zijn. Niets is minder waar. Een toporganisatie met een grote variatie in afstanden te weten 6-10-15-21-30 en 42 km. Alle afstanden lopen voor een deel over de Strabrechtse heide, een supermooi natuurgebied. Je snapt dat deze wedstrijd wel snel vol zit. Inmiddels is de inschrijving dan ook gesloten.

Een prima doel!

Een prima doel!

Uiteraard staan de crosswedstrijdjes van onze club op mijn programma.

Dan is er begin februari een marathonafstand in en om Drachten. Tamara organiseert daar een “gesloten” tocht dus alle deelnemers in een groep met een maximum van 50 lopers/ loopsters met het doel om sponsorgelden in te zamelen voor de stichting Niet Aangeboren Hersenletsel(NAH)

In het verdere voorjaar zie ik wel verder. Voorlopig zit mijn bordje weer vol genoeg. Eerst maar weer eens leeg eten.

 

Advertentie
reacties
 1. Rene schreef:

  Ik loop ook lokaal, vooral om reiskosten en inschrijfgeld uit te sparen (was blut aan het einde van vorig jaar door de hoge deelnamekosten aan wedstrijden), maar ook omdat ik uit een blessure kom. Net als djaktief loop ik liever niet in het donker. Dat maakt het plannen simpel, omdat de keuze zo beperkt is.

  Verder werk ik liever aan een compleet herstel dan telkens een nieuwe blessure te riskeren in de aanloop naar een volgende wedstrijd. Dat is de zure les die ik geleerd heb van een marathon lopen en meteen door te trainen. Beter, achteraf gezien, onnodig lang rust houden dan te vroeg de training te hervatten en dan een half jaar uit de roulatie te geraken.

  90 procent van de hardlopers denkt dat ze tot de 10 procent behoren die nooit problemen heeft met hardlopen en supersnel herstelt, tot het tegendeel blijkt.

 2. djaktief schreef:

  Hi Tiny,

  Waarschijnlijk gaan we elkaar weer tegenkomen in Geldrop. Ik doe ook de 30, want een hele marathon daar durf ik nog niet aan. Succes met de voorbereidingen voor al je loopjes. Ik lees er graag over, maar ’s nachts lopen is niks voor mij.

  Groetjes,

  Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.