Afstudeerders!

Geplaatst: 22/10/2016 in sport
Tags:, ,

Zaterdagmiddag,

Parcours klaar. Er kan gestart worden.

Parcours klaar. Er kan gestart worden.

Vanochtend al vroeg op de baan want vandaag hadden we een meetwiel dat ze in de wegenbouw gebruiken om afstanden te kunnen meten. Nee….niet digitaal gewoon eentje met een mechanisch telwerk. Toen we in 2004 onze eerste testloop hadden voor de Start to Runners liet ik ze een 3 km lopen op de baan de afstand klopte dan altijd. Maar al heel snel kwamen we erachter dat het voor de handmatige tijdmeting het lastig was om bij te houden wie nou in welke ronde liep. Ik zeg nog net niet: “chaos troef” maar het kwam er wel heel bij kort in de buurt. Maar wat wil je ook met meer dan 100 starters in de baan met eindtijden die varieerden van 14 tot 28’op 3 km.

De tweede keer was de start op de baan en de deelnemers maakte dan een drietal rondjes buiten de baan om en dan weer naar binnen. Zo bleef het overzicht behouden. Het rondje zette ik destijds uit met de km-teller op mijn fiets. Nu we vandaag toch het meetwiel beschikbaar hadden het rondje maar meteen een keer nagemeten. Na het opmeten bleek dat er altijd 1 meter te ver was gelopen. Ik zeg: “een kniesoor die daar op let”.

Ook zoals gewoonlijk loopt de vaste recreantengroep vooraf deze 3 km om vervolgens als de Start to Runners hun testloop hebben deze te supporteren en aan te moedigen. Door het supporteren breng je wat leven in de brouwerij en maakt het voor de nieuwelingen tot een echte wedstrijd. Aanmoedigingen werken altijd! Zeker 50 lopers/loopsters maakten hun loopje af en een groot aantal gaan er door om over een 6-tal weken een 5 km te kunnen lopen. Daarna gaan ze pas binnen de club verder, als ze tenminste willen. Als ik in hun schoenen stond zou ik het wel weten.

Schreef ik onlangs, in het verslag van de kustmarathon, dat ik mijn 1500ste berichtje postte gisteren bestond mijn blog 9 jaar.

Update: Een van onze lopers, Niels, van de zaterdaggroep maakte dit filmpje van de start van de start to runners

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.