Wintertijd Challenge.

Geplaatst: 01/11/2016 in sport
Tags:, , ,

Dinsdagmorgen,

Donker. (foto Toon)

Donker. (foto Toon)

Mocht het je ontgaan zijn dat inmiddels afgelopen weekend de klok een uurtje terugging dan loop je nu een uurtje voor op de rest van ons land. Ik kan het me overigens maar amper voorstellen. Goed dus in de nacht van zaterdag op zondag s’nachts om 3 uur ging de klok een uurtje terug en was het plotseling weer 2 uur.
Op een aantal plaatsen in Nederland maken ze gebruik van dit verloren of is het een teruggewonnen uur?
Zo organiseert de stichting Spieren voor Spieren een Wintertijd Challenge. Ook bij onze club zijn er een aantal mensen die het voortouw hebben genomen om in die nacht een loopje te organiseren voor zowel hardlopers als wandelaars.
De bedoeling is dat je probeert wat sponsorgelden bij elkaar weet te scoren voor het goede doel. Het inschrijfgeld komt ook ten goede aan het doel. Om 2 uur is de start en en je loopt of wandelt op een uitgezet parcours. Deze keer was het hardlooprondje gescheiden van de wandelaars.

Contouren van het pad zichtbaar. (foto Toon)

Contouren van het pad zichtbaar. (foto Toon)

Onze lopersronde was 1650 m lang en iedere keer kwam je langs start en finish op de baan. Een ander deel van het parcours volgde het onverharde pad van de trimbaan. Het was er aardedonker het was wel handig om een lampje bij je te hebben. De contouren van het donkere pad was wel zichtbaar door een aantal reflectiestaafjes. Het was ook raadzaam om de eerste paar rondjes aardig rustig aan te doen om even te weten waar de knelpunten zaten.

Ik had me voorgenomen om iets meer dan 6 rondjes te lopen in het uur dat ons gegeven werd. Je zou zeggen dat het wel lastig is om zo midden in de nacht te lopen. Ik heb daar niet zo veel moeite mee. Toen ik nog bij de vrijwillige brandweer was moest je s’nachts ook nog al eens vol aan de bak.
Uiteindelijk kon ik nog aardig op tempo komen liep net aan 7 rondjes. Bijna 12 km in dat uur of in een paar seconden eigenlijk. De start om  2 uur en de finish een paar seconden na 2 uur.

Nog even een lekkere kop snert en een broodje worst dan wat slapen want de trainingsgroep is ook om 9.30 u. weer in het bos.

Jammer dat er niet wat meer deelnemers waren. Het is gewoon leuk om eens te lopen op een tijd waar je anders op één oor ligt. Toch was er ruim 2600 € voor het goede doel bijeen gelopen.

Advertentie
reacties
  1. djaktief schreef:

    Knap om dat midden in de nacht te lopen. Misschien helpt inderdaad je brandweersleven mee.

    Groetjes,

    Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.