Geslaagd!

Geplaatst: 08/11/2016 in sport
Tags:, ,

Dinsdagavond,

Een van de mooiere marathons in Nederland

Een van de mooiere marathons in Nederland

Afgelopen weekend was het weer eens zo ver. Een 5-tal atleten die aan de start stonden voor hun marathon. Drie atletes die voor de Berenloop gingen en een aantal uren later een atleet en een atlete voor de marathon in New York.
Het kost wel een paar mails, whatsapps en andere bronnen om vragen te beantwoorden zo in taperweek. Het is ook niet niks als je jezelf een aantal maanden uit de naad getraind hebt en het uur van de confrontatie met jezelf komt korter bij.
Je moet er ook niet aan denken dat je in de laatste week nog ziek wordt en je daardoor niet van start kunt gaan. Nervositeit en zenuwachtigheid is troef.
Nou zijn er een aantal zaken waar je geen invloed op hebt zoals bv de weersomstandigheden. Kun je niks aan doen dus ook niet iets waar je je druk om hoeft te maken.

Inschrijven voor het volgend jaar moet nu al.

Inschrijven voor het volgend jaar moet nu al.

Oké… het kan dan wel juist het verschil maken tussen een PR of net niet maar de omstandigheden zijn voor iedereen die van start gaat hartstikke gelijk. En kleding is ook al zoiets. Wat doe ik aan of wat doe ik niet aan. Neem in elk geval spullen mee voor warm, koud, droog of nat weer. Kun je vaak nog een last minute besluit nemen.

Maar goed op zondagmiddag de dames van start onder de Brandaris op West-Terschelling. Ik kan ze niet volgen met een app of zoiets. Ik moet het doen met de info van eventuele supporters. Alleen als de dames over de finish zijn en ze laten me iets weten. Geloof me dat is best spannend dat wachten.

Zonder ook maar de andere lopers tekort te doen deze foto van Wendelien. Toonbeeld van focus en concentratie

Zonder ook maar de andere lopers tekort te doen deze foto van Wendelien. Toonbeeld van focus en concentratie

Dan is een aantal uren later de start in New York. Hier kan ik de lopers wel volgen. Iedere keer als een 5 km punt zijn gepasseerd krijg ik hun tussentijd met de te verwachten eindtijd. Wat nou het meest spannend is wachten op de eindtijden of op de tussentijden? Wachten op eindtijden duurt wat langer maar qua spanning zijn beiden wel gelijk.

Uiteindelijk ging ik zondagavond tevreden naar mijn bed. Alle 5 keurig hun werk afgemaakt.

Nu nog een tweetal dat op 20 november van start gaat voor hun marathon in Sevilla! Nog even uitzoeken of ik hun ook kan volgen. Dat gaat er ook weer om spannen. Je kunt beter zelf lopen dat is veel relaxter ondanks de inspanning die het kost.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.