Wel gelopen niks geschreven!

Geplaatst: 13/11/2016 in sport
Tags:, ,

Zondagavond,

De fietsbrug vanaf de zijkant!

De fietsbrug vanaf de zijkant!

Soms schiet er het gewoon bij in om wat over mijn hardlopen te schrijven. Te druk? Zou zo maar kunnen. Wil niet zeggen dat er niet gelopen wordt. Op maandagavond met de groep een loopje van 90′ met een aantal keer op en neer over de fietsbrug. Ze zullen toch goed aan de streep moeten staan in Nijmegen volgende week zondag.
Op woensdag de baantraining. Werkelijk het was hondenweer, regen, wind en erg koud. En ik schreef het al het kan nog zulk slecht weer zijn en iedereen die normaal in de groep traint kan de afweging maken of dat je gaat of lekker warm thuisblijft maar die keuze heeft een trainer gewoon niet. Die moet er zijn! De groep was niet groot en met twee trainers verdeelde we de training. Na het rondje inlopen heb ik de groep mee naar binnen genomen voor wat pittige core-stability oefeningen. Daarna nam Rudolf buiten over voor de loopscholing. Je moest goed bezig blijven want anders was het koud.

Ja...dit is glad. Spekglad!

Ja…dit is glad. Spekglad!

En toch zie je de jasjes weer uitvliegen als er 3 keer 1200 gelopen moet worden. Douchen, koffie en het leed is weer geleden.
Mijn volgende activiteit begint op donderdagmorgen. Een duurloop van ruim 2 uur op mijn programma. Niks uitgeschreven dat programma dat zit in mijn hoofd. De eerste 10′ droog dan begint het te druppelen. Het druppelen gaat over in regenen zelfs echt te regenen. Het afgevallen blad op de zandpaadjes zorgt er voor dat je de plassen niet eens ziet maar ze zijn er wel. Volle bak natte kakken. De laatste 2 km is het weer droog. Douchen, koffie en het leed is ook nu weer geleden. Een lekker duurloop.
Vrijdag een lopeloze dag en op zaterdagmorgen weer een baantraining te begeleiden. Nou heeft water het eigenaardige kenmerk dat het hard wordt onder 0 graden. Op zich niet erg maar het wordt zo verschrikkelijk glad van. Afgesproken met de collega’s als we het schema gaan draaien en het is nog glad dan een alternatief programma. Het zonnetje kwam er bij en het alternatief was niet nodig.
En als laatste deze week de bostraining. Vandaag was er in een buurdorp een MTB-tocht over routes van 30, 40 en 50 km. Alle paadjes waren benut. Een klein uurtje voorafgaand aan de training ben ik gaan zoeken waar ik met de groep terecht kon zonder dat we in elkaars vaarwater zaten. Ik ben daar mee bezig en tref 2 mensen van de organisatie die nog wat laatste bordjes aan wegzetten zijn. Het toeval wil dat ik ze beiden goed ken. Het werd meer bijkletsen dan zoeken naar een geschikte trainingsplek.
Een voor een groot gedeelte droge training op de plassen na dan.

Zo zie je maar al schrijf je niet, de meters worden wel gemaakt.

 

Advertentie
reacties
  1. loopmaatje schreef:

    Weer zo mooi verwoord allemaal 🙂 x

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.