Schoon parcours?

Geplaatst: 24/11/2016 in sport
Tags:, , ,

Donderdagmiddag,

Hier ligt niet zo veel!

Hier ligt niet zo veel!

Zelfs al organiseer je als club voor de 41ste keer een kwartet aan crossen in het winterseizoen en ook al ligt er nog zo’n mooi draaiboek onder maar het werk dat er voor gebeuren moet wordt er niet veel te minder om. Oké…met een draaiboek weet je op welk moment er dingen moeten gebeuren en wat er op welk tijdstip klaar moet zijn maar er moeten wel handjes en hoofdjes zijn die de uitvoering ter hand nemen anders zijn er geen crossen of andere wedstrijden.
Als de voorbereidingen zijn geregeld dan komt het er op aan dat het parcours veilig is. Traillopers verklaren ons ongeveer voor gek dat het rondje bladvrij wordt gemaakt maar een baanatleet en de doorsnee recreant is niet gewend om op zachte ondergrond te lopen en die wil ook nog zien waar dat hij of zij loopt.
Daarom zijn we altijd op de woensdagochtend voor het weekend als de cross gelopen wordt met een team van 5-6 man bezig om dat voor elkaar te krijgen. De paden redelijk bladvrij en de boomwortels gemarkeerd of weggehaald.

Achter ons ligt minder!

Achter ons ligt minder!

Vervolgens wordt op zaterdagmiddag het rondje voorzien van linten en de finishfuik in gereedheid gebracht. Een paar uur werk voor 6 man.
Terug bij de club worden er aan de hand van een materialenlijst twee aanhangers volgepropt met allerlei spullen die toch wel nodig zijn. Denk dan aan de inschrijftent, tafels, tijdmeting, laptops, printer, aggregaat voor elektra, geluidsapparatuur dus ook speakerboxen, afzetlint, routebordjes, enz…
Dan op zondag is de werkgroep om 8.30 u. in het bos om de laatste hand te leggen en alles op te bouwen. Ik ben er de komende zondag niet bij maar durf er bijna alles om te verwedden dat minstens een kwartier voordat de eerste jeugdloop begint alles kant en klaar is.
En nu maar hopen dat het droog blijft want dan kan alles weer naar behoren worden ingepakt en het magazijn in. Is het niet droog dan is er gewoon nog een dag extra werk. Drogen, schoonmaken en opbergen.
Nu ben ik dan wel verkozen tot clubheld van 2016 maar ik ben er van overtuigd dat en niet alleen binnen onze club maar bij alle andere clubs heel wat van deze clubhelden rondlopen.

We hebben ook nog grof geschut!

We hebben ook nog grof geschut!

Advertentie
reacties
  1. djaktief schreef:

    Respect voor het vele werk. Jammer dat het zo ver weg is anders kwam ik het parcours uitproberen.Tot ziens in Geldrop!

    Groetjes,

    Dorothé

  2. ERIC'SBLOG schreef:

    Haha moest aan die keer denken toe ik in Polen was voordat de muur gesloopt werd. Ze waren trots dat er GEEN werkeloosheid was. Maar je zag wel ouderen met harken in de herfst de bossen schoonmaken van bladeren. Dit moest twee keer per dag gebeuren! Succes met de cross!😊Eric

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.