Uitrollen!

Geplaatst: 01/12/2016 in sport
Tags:, ,

Donderdagmiddag,

Hier kwam ik vanmorgen langs.

Hier kwam ik vanmorgen langs.

T’is voor niks is meestal mijn laatste lange wedstrijd van het jaar. Een paar kortere wil ik in de nadagen van een jaar nog wel eens lopen. Soms iets op Tweede Kerstdag of op Oudjaarsdag. Vaak wat kortere ongedwongen loopjes waarbij vaak de gezelligheid hoger in het vaandel staat dan de prestatie. Alhoewel?
Toen ik in de begin jaren ’80, van de vorige eeuw dan wel hè, begon met hardlopen had ik wel eens de gedachten om ooit een marathon te gaan lopen. Dat moest dan wel gebeuren op een prima basis en wilde dan ook absoluut niet over eennachtsijs gaan. Stiekem had ik in mijn achterhoofd de gedachten om dat onder de 3 uur te doen. Oei…eigenlijk wist ik niet hoe hoog ik die lat voor mezelf legde. Zodoende trainde ik al een jaar of 8 toen ik in 1992 tijdens de Kerstdagen in Vught van start ging op de langste afstand toen ongeveer 27 km. Het was koud bitterkoud zelfs. In het eerste deel viel het nog wel mee maar na een 10-tal km draaide je weer terug richting Vught langs het Drongels kanaal. Een kaarsrecht fietspad pal Noord-Oost en daar kwam een snijdende wind vandaan. Op een paar drankposten onderweg zag je de vrijwilligers kleumen. Petje af!

Het was er ook niet zo druk op dat moment, de langste afstand het minst bezet op deze Tweede Kerstdag. In de verte een duo ik kwam er dichterbij sloot even aan en voelde dat ik sneller kon. Dan maar voorbij en weer vol in de wind.

En hier ook!

En hier ook!

Een heel eind bij me vandaag nog een loper ook die afstand werd kleiner en op het moment dat ik de loper herkende schrok ik er eigenlijk van want Piet zat anders altijd ver voor me. Zal wel een slechte dag hebben dacht ik. Ook hier bleef ik niet hangen en het einde van het fietspad kwam in zicht. Rechtsaf de brug over een bordje met “vanaf hier nog twee km” Op mijn klok kijkend zag ik dat met die paar laatste km’s te gaan er een prachtige tijd inzat. De baan opdraaiend sprong de wedstrijdklok net over naar 1:42′ en een paar seconden later ging ik over de streep. Diezelfde avond nog ingeschreven voor de marathon van Rotterdam ’93. Als ik het nu niet deed dan kwam het er waarschijnlijk nooit niet meer van.
Tot op de dag van vandaag was dat mijn beste wedstrijd ooit.
Zo zie je maar dat die ongedwongen wedstrijdjes wel een tot prima resultaten kunnen leiden.
Of ik met de Kerstdagen dit jaar nog loop weet ik nu nog niet. Op Oudjaarsdag in Middelrode wil ik wel van start een afstand van 16.5 km over 3 rondjes.

Na maandag een herstelloopje, gisteren een baantraining verzorgen en vanmorgen een rustig duurloopje van iets meer dan 15 km goed de laatste fase van 2016 ingegaan.

Advertentie
reacties
  1. djaktief schreef:

    De uitslagenlijst van ’t is voor niks bekeken en me verbaasd over de leeftijdscijfers en de wedstrijdcijfers. Je bent nog steeds in een prima fase. Geniet van je gezellige loopjes.

    Groetjes,

    Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.