Laatste weken van 2016!

Geplaatst: 20/12/2016 in sport
Tags:, , ,

Dinsdagmiddag,

Denk hierbij aan een aantal uren later.

Denk hierbij aan een aantal uren later.

Rare weken vind ik dat altijd, die weken zo rond de kerstdagen en de jaarwisseling. Welke training kan doorgaan welke niet? Nou valt het dit jaar allemaal nog wel mee omdat de feestdagen in het weekend vallen. Maar in elk geval liepen wij gisteren voor de laatste keer op maandagavond dit jaar. Volgende week maandag is het Tweede Kerstdag en gaan we niet ’s avonds lopen. Nou zijn er op die dag wel een paar mogelijkheden om een wedstrijdje te doen. ik noem de Kangoeroeloop in Vught al sinds jaar en dag een redelijk druk bezochte wedstrijd. Ook met de mogelijkheid van veel verschillende afstanden. Korter bij huis is een wedstrijdje over 5 en 10 km in Gemert georganiseerd door de av GAC. Zeker in de laatste jaren een groei in het aantal deelnemers.
Nou zijn beide wedstrijden wel niet zo heel ver van huis maar je moet er toch voor weg. Het kost je wel enige tijd. Menigeen heeft toch zo zijn afspraken met die dagen.

Gisterenavond tijdens het lopen heb ik zo maar eens even gepolst wie er zin zou hebben om een loopje te doen zonder dat het al teveel tijd van je feestdag opslokt. We vertrekken om 9.00 u. bij Naat Piek en gaan een uurtje zwerven. Kun je om 10.30 u. nog mooi met je familie aan de ontbijttafel zitten. Je hele dag is dan niet naar de knoppen en je bent bezig geweest. Een ander voordeel van de ochtend is dat we niet in het donker lopen te vallen. En donker was het gisterenavond op een deel van ons rondje. Maar goed dat er veel lopers goede lampen bij zich hadden.
We liepen een rondje door een gebied dat “Kooldert”heet. Een smal verhard fietspad slingert er doorheen. Je moet er echt uitkijken of je loopt naast het pad.

Een aantal jaren geleden,  het zal ook zo rond deze periode geweest zijn, had het best stevig gesneeuwd en vervolgens was de sneeuw op dijkjes en duintjes gewaaid. Hoe het erbij lag dat wist ik niet precies en ben toen in de middag met de fiets het rondje gaan verkennen. Ik moest best vaak van de fiets omdat het niet te doen was. Maar ja…fietsen is nog geen lopen. Dus we zijn in de avond toch maar van start gegaan en maar eens zien waar het schip dan precies op de klippen loopt. Het werd een van de meest avontuurlijke loopjes ooit.
Daar moest ik gisterenavond wel weer eens aan terugdenken. Het was toen wel een heel stuk lichter.

Advertentie
reacties
  1. djaktief schreef:

    Het is inderdaad heerlijk om even te kunnen hardlopen met die feestdagen. Ik word altijd zo moe van dat zitten 🙂

    Groetjes,

    Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.