Onder nul!

Geplaatst: 19/01/2017 in sport
Tags:, ,

Donderdagmiddag,

De zon werd ook wakker.

De zon werd ook wakker.

Als de temperatuur niet boven het vriespunt komt en er ligt wat sneeuw dan kun je er wel van uitgaan dat onze baan glad is. Zeker het deel wat door de ligging van de kantine in de schaduw ligt. Je moet er als trainers gewoon rekening mee houden. Toen we in 2007 deze baan aan het aanleggen waren hebben we met alle recreantengroepen bijna een halfjaar in het park getraind. Nu die er eenmaal ligt en het soms glad is moet dat voor die paar keer ook geen probleem zijn om uit te wijken. Ik snap dat het voor de jeugdgroepen wat lastiger is. Loop je buiten de baan dan ben weliswaar in een park maar er lopen toch nog wel een paar wegen doorheen die naar andere sportcomplexen lopen. Verkeer is er dus wel.
Zodoende weken wij gisterenavond uit naar het Zuiderpark. Iets meer dan een kilometer van het stadion. Met de uitbreiding van Uden Zuid is daar een park aangelegd. Er zijn wat grasveldjes er is wat begroeiing en er loopt een echt breed fietspad doorheen. Een fietspad bijna dubbel ze breed als gebruikelijk. En als grote voordeel er komt geen autoverkeer wel wat wandelaars en een enkele fietser. En het allerfijnste is dat er nagenoeg om de 25 m een lantaarnpaal staat dus licht in overvloed. Dat was gisterenavond onze trainingslocatie.
Gezien de reacties van de lopers en van mijn collega trainers zullen we daar deze winter nog wel eens vaker een training doen. Geslaagd!
Gezien de omvang mijn eigen training gisterenavond. Ik maakte aanzienlijk meer meters dan gebruikelijk op de baan en mocht( moest) er vanmorgen wat minder lang gelopen worden. Tja…en wat doe je dan? Je loopt wat minder lang alleen je maakt de meters wat zwaarder. Niet door een verhoogd tempo maar je doet Bedaf even aan.
Op een aantal paden waren de wortels van de bomen lichtgroen gekleurd. Er was woensdag een cross van Defensie die houden normaliter wel van een schutkleurtje maar als het om de kans gaat dat je struikelt dan juist weer niet. Rare jongens die van Defensie.
Op de stukken waar normaliter het mulle zand is is de bovengrond nu hard bevroren. Die stukken zijn nu “enkelmoordenaarstukken”. Je moet verschrikkelijk goed opletten waar je je voeten neerzet. Niettemin was ik na ruim 15 km net niet binnen 90′ weer heelhuids thuis.
Koud? Ja..het was koud maar ik heb er niks van gemerkt zelfs mijn handen waren er tevreden over.

Je hoort mij niet klagen hoe het in de eerste weken van dit nieuwe jaar loopt.

Advertentie
reacties
  1. ikittig schreef:

    Gaat lekker Tiny!

  2. djaktief schreef:

    Ik vind het heerlijk loopweer als ik eenmaal door ben.

    Groetjes,

    Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.