Marathon zondag!

Geplaatst: 09/04/2017 in sport
Tags:,

Zondagavond,

Samen met Ruth in de marathon van Zeeuws-Vlaanderen (foto Bart Wauters)

Een aantal clubgenoten zouden vandaag van start gaan in Rotterdam maar ook twee dames waar ik het voorbereidingsschema voor schreef. Gisterenavond allemaal toegevoegd aan de tracking lijst. Om 8.30 was ik in het bos om al een stukje te verkennen waar ergens ik met de groep vandaag zou trainen. Het was nog aan de frisse kant.
Gaandeweg de training werd het al warmer. Een prachtige morgen mag ik wel zeggen. Mijn plan getrokken en dan op naar het verzamelpunt dan de zondagmorgengroepen. Of het mooie weer daar de schuld van was dat weet ik niet maar het was een drukte van belang. De training begonnen maar toch dwaalde mijn gedachten af naar de start van Rotterdam. Ik denk niet dat de groep er iets van merkte.
Aan het einde van de training bij een kop thee zijn de lopers iets meer dan een uur onderweg tenminste de snellere startgroepen. Nu kan ik even kijken hoe de stand van zaken is tot op dit moment. Als iedereen doet wat ik gevraagd heb dan zijn ze gedeisd van start gegaan. Het ziet er niet slecht uit. Maar ja…pas een dik uur onderweg. Nog een stuk te gaan.
Eenmaal thuis dan snel douchen en buiten op het een boterhammetje eten. Het is warm in de zon. Ik hoop echt dat de lopers er niet zoveel last van hebben.

Finish van Ingrid vandaag.

Het volgende uur gaat bepalend worden of je een goede marathon gaat lopen of dat niet of minder bestand bent tegen de warmte.
Het begint aardig spannend voor me te worden. Ik zie bij een paar clubgenoten dat hun tijden gaan oplopen. Bij Ingrid en bij Ruth nog geen spoor van verval. Even later gaat Ingrid over de finishlijn. Meer dan 3′ van haar beste tijd af. Iets meer dan een half uurtje later is ook Ruth binnen. Zij loopt al een tijdje mee en loopt vandaag zomaar 10′ van haar beste tijd af.
Maar behalve dat de dames beiden een PR liepen was ik erg blij mee dat ze beiden een prachtig vlakke race liep een daarmee het bewijs leverden dat je met gedisciplineerd lopen een heel eind kunt komen.
Ik werd er in elk geval blij van.

Alle finishers in Rotterdam van harte gefeliciteerd!

 

 

Advertentie
reacties
  1. Ruth schreef:

    En daar zit natuurlijk jouw super trainingsadvies en schema ook voor iets tussen! Bedankt Tiny!!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.