Kruip-door-sluip-door!

Geplaatst: 25/04/2017 in sport
Tags:, ,

Dinsdagmorgen,

Zo gaat het tempo er wel uit!

Zolang als het afgebakende terrein voor de wisenten nog niet voor het publiek toegankelijk is ligt er een behoorlijke beperking op de keuze van onze routes die we op maandagavond kunnen lopen. In feite heb je maar twee keuzes of linksom of rechtsom. Zeker als de omvang nog niet zo groot is dan ben je beperkt. Gisterenavond vertrokken voor een route linksom. Dat betekent in het eerst halfuur bijna allemaal wasbordpaadjes. Knippen en gaten door motorcrossers in het verleden veroorzaakt.
In het volgende halfuur zocht ik een oud motorcrossterrein op maar dat is inmiddels in particuliere handen en is de toegang voor crossers hermetisch afgesloten. Het vervolg laat zich raden op een groot aantal paden, de toegangsweggetjes voor het crossterrein, is er een ontmoedigingsbeleid om ze te gebruiken voor zowel crossers als mtb-ers. De laatste groep zal er toch niet veel komen gewoon omdat de ondergrond veel te mul is om te fietsen.
Nou en op zo’n pad daar kwamen wij gisterenavond op terecht. Het werd een paar kilometer onder boomstammen door of er overheen of met een grote boog er omheen. Zeker om de 25 m was er een eik omgeduwd en lag dwars over het pad. We hadden natuurlijk terug gekund maar het was toch ook weer zo avontuurlijk dat we doorliepen of beter gezegd kruipen en klimmen. Even later vonden we toch nog iets dat op een pad leek zonder de stammen. Het was wel dwars door een bos. Mijn richtingsgevoel liet het niet afweten en kwamen we uit waar ik dacht waar we uit zouden komen. Nu was het nog een laatste stuk pal langs de afrastering naar Naat Piek.

80′ stond er op het programma niet meer dan 2′ duurde het langer voordat we terug waren. Uiteindelijk een avontuurlijk loopje maar andermaal een beperking in de keuze van onze routes.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.