Bernhoven loopt Warm!

Geplaatst: 06/06/2017 in sport
Tags:, , , ,

Dinsdagmiddag,

Satrtnummer opgehaald en wachten op wat er komen gaat

Toen in 2012 ziekenhuis Bernhoven in de eindfase raakte van de bouwactiviteiten wilde soort van sportieve activiteit organiseren vooruitlopend op de ingebruikname van het gebouw. Zo ontstonden er allerlei van wilde plannen maar of er uitvoering aan gegeven kon worden dat stond men verder wat minder bij stil.
Zo kwamen ze op een bepaald ogenblik bij onze club terecht omdat ze ervan uitgingen dat wij bij De Keien Atletiek wel verstand hadden van hardlopen. We hebben destijds de handschoen opgepakt en zijn aan het werk gegaan. Het viel allemaal nog niet eens zo mee want we hadden een mooi parcours in gedachten van precies 5 km. Dat rondje dan 1 of 2 keer lopen dan heb je een paar afstanden die ook voor de minder ervaren loper te overbruggen zijn. Zelfs kun je daar wandelaars opzetten.

Maar ja..soms wil je iets en dan is het er niet iedereen mee eens. Voor dat rondje moest er voor de veiligheid van de lopers een weg verkeersvrij worden gemaakt en helaas pindakaas dat ging niet door. De weg die we graag wilde afsluiten lag precies in een omleidingsroute. Dat ging dus niet door. Om de bewuste weg te omzeilen moest er een ommetje gemaakt worden waardoor het parcours met ruim 600 m langer werd. Ik moet zeggen dat de eerste uitgave een prachtig succes werd.

Ligt nog aardig in de weg

Dat vroeg om herhaling maar niet in 2013 want dat was het moment waarop de verhuizing gepland stond van twee buurtziekenhuizen naar Bernhoven. Het loopje organiseren dat paste niet helemaal in de verhuisplanning.
In 2013 en 2014 werd er steeds gelopen op het rondje van 5,6 km en bijna ieder jaar weer opnieuw kregen we daar best veel vragen over waarom niet een exacte 5 of 10 km. Totdat in 2015 er een op-en afrit voor openbaar vervoer en spoedeisende hulp gemaakt moest worden op de A50. Ons hele rondje lag op de schop en we moesten wel wat anders en plotseling kwam ons allereerste plan weer in beeld en met een goed onderbouwde omleidingsroute mocht nu de weg wel afgesloten worden. Hiep hoi zou je zeggen en in zekere zin was dat ook wel zo totdat in de nabijheid van het ziekenhuis wat landbouwgrond bouwrijp gemaakt moest worden. Over een ander deel van het parcours lag het in de laatste week week voor de loopdatum tjokvol met rioleringsbuizen en putten. Het kostte wat kruim en zweet maar om 18.30 u. terwijl de wedstrijd om 19.00 u. moest beginnen was de weg vrij. Stressmomentje!!
Nu is volgende week woensdagavond onze lustrumuitgave en zoal het er nu naar uitziet gaat het wel lukken alhoewel het steeds lastiger wordt om voldoende vrijwilligers te scoren. Gelukkig hebben we in de Rotaryclub een goede medestander zijn zorgen al voor de drinkposten onderweg daar hebben we geen omkijken meer naar.

Wil je dus nog een leuke avondwedstrijd schrijf dan in. Ook is het nog mogelijk om tot een half uur voor de start in te schrijven.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.