Neem het zoals het is!

Geplaatst: 23/06/2017 in sport
Tags:, ,

Vrijdagmiddag,

Kom je zo maar tegen onderweg

Het staat buiten kijf dat de weersomstandigheden de afgelopen week niet helemaal gunstig waren om hard te lopen of om stevig te trainen. Ik had er dan ook een redelijk hard hoofd in dat de opkomst voor de trainingen dan ook navenant zou zijn. Als me iets is meegevallen dan is dat het wel.
Maandag was het overdag echt bloedheet en de luchtvochtigheid aardig hoog. Daar stond ik maandagavond dan bij Naat Piek. Wachten op wie wat er komen zou. Er stond een rustige duurloop van 90’op het programma. Mijn route wist ik nog niet ik wist wel dat het een schaduwrijk rondje zou gaan worden met ieder kwartier en stop om fatsoenlijk te kunnen drinken en wat rust te pakken. De eerste druppelen binnen. Toen we om 19.00 u. vertrokken waren we met 20 mensen. Deed me deugd om met zoveel mensen te zijn.
Schaduwrijk starten.
Net iets meer dan tot halverwege gelopen troffen we een kunstwerk aan dat gemaakt was van dennenappeltjes. Heel bijzonder om zoiets aan te treffen. Ze hebben daar goed hun best op moeten doen. We liepen een tempo dat wat lager was dan doorgaans maar toch tegen het einde van onze route was de koek, voor een aantal,  gewoon op.

Muzikale zonnestraaltjes

De baantraining op woensdagavond vroeg ook even om wat aanpassing. De tribune kant van de baan ligt vanaf de middag pal in de zon. Man wat was het heet. Aan de overkant was er schaduw vanaf het 100 m punt tot aan het 300 m. punt. 200-tjes lopen, en ook aan de schaduwkant terug dribbelen, is dan het parool. Doen we in een paar blokjes van 10′. De inspanning niet te lang de rusten wat langer. Op het startpunt en op de finish een paar emmers met water en gevulde bidons. Na het tweede blokje vind ik het genoeg geweest. Nog even uitlopen op blote voeten . Een geslaagde training.

Blijft er voor donderdagmorgen mijn duurloop nog over. Om iets over half zes loop ik de deur uit. Zelfs toen was het al warm of beter gezegd nog warm. Met ruim 11 km op de teller was ik ruimschoots voor 7 uur weer thuis. Behalve dan ooit voor een wedstrijd ben ik nog nooit zo vroeg klaar geweest met mijn donderdag duurloop. In de loop van de dag blijkt maar eens hoe goed dat mijn keuze was. Een recordtemperatuur van 34 graden.
Voor diegene die in het komende weekend een wedstrijd op de planning hebben lijken de omstandigheden wat gunstiger te gaan worden.

Is ook maar goed ook!

 

Advertentie
reacties
  1. Rene schreef:

    We zijn duidelijk niks gewend in ons kikkerlandje.

  2. djaktief schreef:

    Ware woorden. Ook als de vorm soms anders is als anders.

    Bedankt en groetjes,

    Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.