Tempo-en richtingsgvoel!

Geplaatst: 04/07/2017 in sport
Tags:, ,

Dinsdagavond,

 

Je tempo inschatten?

Hoe voelt tempoverschil nou eigenlijk aan? Dat was de vraag bij de training van afgelopen zondag. Ik liet de groep voor 5′ weglopen dan floot ik af en iedereen draaide om en moest dezelfde weg teruglopen maar dan in 4′. Loop je dan met 10 km/u heen moet je met 12 km/u terug anders ben je te laat. De eerste test ging redelijk goed.
Opdracht twee. Loop 4′ weg en dezelfde afstand in 3′ terug. Dus in een korter tijdsbestek 1′ zien te winnen. Hier merk je al dat er iets te snel wordt teruggelopen.
Je begrijpt het al nu 3′ weg en in 2′ terug. Er wordt nagedacht over het vertrektempo. Nee…dat gaat deze keer een stuk minder snel. Dat was ook precies de bedoeling na denken over wat je te doen hebt.
Bij de laatste opdracht nog even wat extra uitleg erbij. Hersteltijd is toch nodig. Nu mag iedereen 2′ weg en in 1′ terug. Vertrek je met 10 km/u moet je wel met 20 km/u terug. Het begintempo werd behoorlijk aangepast.
In elk geval werd er goed nagedacht over hoe de training vandaag in te delen.

Gemakkelijker met de motor dan lopend

Met de duurloop op maandagavond zijn we op een tijdsduur van 100′ een tijd voor een mooie actieradius. Het plan voor vanavond was om eens te zien hoe een motorcrossbaan erbij zou liggen. Het terrein sinds een paar jaar overgegaan in particuliere handen. Afgezet met palen zodat een motor er geen toegang meer heeft. Ik wilde gewoon eens weten hoe of dat het terrein er nu bij zou liggen. Nou…dat weten we dus nu. Zeker weten dat je dit parcours beter met een motor kunt doen dan hardlopend. Een klein kwartiertje daar bezig geweest en ik denk dat deze inspanning wel effect heeft gehad op het restant van de duurloop. Na een stukje waar we nog niet eerder waren moest ik wel even mijn richtingsgevoel aanspreken om op tijd naar links of naar rechts te gaan. Het kletsgehalte, dat doorgaans erg hoog is, werd met het verstrijken van de tijd een heel stuk minder.
Precies als de tijd verstreken is zijn we weer bij Naat Piek.

Advertentie
reacties
  1. Rene schreef:

    Ik ben al aan het denken om 2 min/km sprints in mijn training te zetten en een trainingsvorm als deze kan hierbij helpen. Het probleem is alleen dat ik geblesseerd, veel te dik ben en dat ik het nog geen 50 m kan volhouden. 20 km/u is echter geen probleem (liep 25 juni de laatste 100 m in 16 s tijdens de 4 mijl in Roosendaal).

  2. Peer Maas schreef:

    Hoi Tiny, de volgende keer wil ik het eens met “dubbele lucht” proberen! Pas bij de kuipbochtjes kreeg ik door het cross gebied was. Balen dat je de geluiden zelf moest maken 😉
    Persoonlijk vond ik het een lekkere uitdagende training….dankjewel daarvoor.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.