Crossen?

Geplaatst: 03/11/2017 in sport
Tags:, , ,

Vrijdagmiddag,

Mijn eerste hardloop foto. Bedafcross ’86?

Onlangs schreef ik nog dat wedstrijdatleten buiten het baanseizoen kozen of voor indoor wedstrijden of voor het crossen. Bijna iedere club had zo zijn eigen wedstrijd wel in de winter. De ene keer al wat beter op elkaar afgestemd dan de andere. Soms vielen er wel eens wat samen. In het algemeen kon je wel zeggen dat de opkomst bij dit soort wedstrijdjes behoorlijk was. Je kreeg een soort van uitwisseling. Leden van club A gingen naar club B en andersom. Toch is er in de loop van de tijd een kentering ontstaan en zijn de deelnemersaantallen behoorlijk teruggelopen.
Ik kan me nog levendig herinneren dat ik deelnam aan mijn allereerste crosswedstrijd mijn allereerste wedstrijd zelfs.
Het was een op een parcours dat een try-out moest zijn voor de Zuid-Nederlandse kampioenschappen in de vorige eeuw eind jaren ’80. En later onze grote nationale Profilecross. Een pittig parcours met per rondje een paar stevige hellingen erin. Het start-finish gebied over een drassige wei. Zeker de opgang naar het bos en weer terug de wei op was dermate drassig dat er wel eens schoenen achterbleven.
Nou was de cross over 6 rondjes over een totaal afstand van rond de 10 km.
Ik was net begonnen met hardlopen en dacht toen bij mezelf als ik nou eens 4 rondjes doe dan heb ik al behoorlijk mijn best gedaan. Gaande weg het 4de rondje ik kan er eigenlijk wel 5 doen. Na het 5-de rondje ging ik over de finish en kreeg een appeltje. Terwijl ik een eindje verder was en mijn appeltje aan het eten overviel me een gevoel lamlendigheid waarom ik dat 6-de rondje ook niet gelopen had. Het was zo’n klunzig gevoel dat ik toen het besluit nam dat me dit niet nog een keer zou gebeuren. Dan maar in tempo terug maar een DNF zonder dat er een blessure aan ten grondslag ligt nee….dat niet meer.

Dezelfde cross maar dan 30 jaar later. Bedafcross 2016

Aan hoeveel wedstrijden en loopjes ik tot nu toe ook liep is het me nooit meer gebeurd dat ik halverwege ben gestopt. Nog altijd mijn karwei waar ik aan begon af kunnen maken.

Tot op de dag van vandaag hebben wij bij onze club nog altijd een cyclus van 4 crossjes verdeeld over het winterseizoen. Het tij van de drastisch afnemende deelnemersaantallen toch enigszins kunnen keren en staan er toch op dit moment weer 200 crossers aan de start. Het mag zeker nog meer zijn maar al best blij dat de teloorgang wat op z’n retour is.
De inschrijving voor het kwartet van wedstrijdjes is open. Zou je sommige wedstrijden laten schieten voor de hoge prijs die je voor moet betalen. Hier bij ons kan het je de kop niet kosten voor 10 € ben je koopman voor de 4 wedstrijdjes.
Data?
26 november 2017       PNEM-cross
7 januari 2018             Bedafcross
4 februari 2018            Heuvelrugcross
11 maart 2018              Parkcross

Toch niet ontevreden met zo’n startveld.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.