Supporteren!

Geplaatst: 21/11/2017 in sport
Tags:, , ,

Dinsdagmiddag,

Keienrood

Afgelopen zaterdag en zondag een van de grotere hardloopevenementen van Nederland de Zevenheuvelenloop in Nijmegen. Ieder jaar weer opnieuw een groot aantal deelnemers van onze club. Een aantal jaren terug liep ik er zelf ook altijd maar de laatste jaren niet meer mede ook om het feit dat er dan op zondagmorgen een trainingsgroep zonder begeleiding staat en als er dan nog een aantal trainers ook meedoen dan is vervanging niet zo gemakkelijk te regelen. Op zich niet erg om niet mee te doen, ik heb het de laatste jaren ook niet meer zo’n zin in die grootschalige lopen. Liever wat kleinere loopjes.
Neemt niet weg dat ik er graag ga supporteren gewoon omdat ik denk dat je als trainer ook op wedstrijden je gezicht moet laten zien. Het zit er qua tijd net in om na de bostraining te douchen, te eten en dan naar Nijmegen te rijden. Groesbeek om iets nauwkeuriger te zijn. Je kunt via Groesbeek het parcours aan de achterkant benaderen precies bij de afslag van de Derdebaan naar de Zevenheuvelenweg. Niet alleen een strategisch punt om de mensen te zien passeren maar ook praktisch om wat korter erbij te kunnen komen.

Nagenoeg hetzelfde rood

Ik vraag aan onze clubleden om hun clubshirt te dragen zodat ze wat gemakkelijker te spotten zijn. Felrood valt op. Maar helaas pindakaas dit jaar was het shirt dat je kon kopen was ook felrood. Daar ging ik met mijn goeie gedrag om te focussen op rood.
Uiteindelijk is een ander hulpmiddel om zelf in mijn rode trainingsjas aan de kant te staan en van tevoren vertellen waar je ergens staat. Zo kan het zijn dat de lopers je eerder zien dan jij de lopers.
Nou was het zondag best fris weer maar met het zonnetje erbij was het goed te doen. Anders werd het toen er een bui aankwam met flink veel wind en koude regen/hagel. Dat was een stuk minder. Tegen 3 uur werd de stroom aan lopers wat minder en ben ik naar de auto gegaan en met de verwarming hoog naar huis gegaan.

Met de herstelloop op maandagavond kwamen de verhalen los. Samengeteld liepen er op zaterdagavond en zondag zo’n 75 mensen van de club mee.

 

Advertentie
reacties
  1. Elsa schreef:

    Da’s een flinke opkomst Tiny! Onze club telt niet eens zoveel leden.
    Het was leuk je daar te zien, inderdaad slim om van tevoren te vertellen waar je gaat staan.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.