Goed begin 2018?

Geplaatst: 23/01/2018 in sport
Tags:,

Dinsdagmiddag,

Loopwerk

Het begin van een nieuw jaar is het geijkte moment om goede voornemens te maken. Hoeveel van die voornemens er ondertussen al gesneuveld zijn? Ieder jaar blijkt weer opnieuw dat de helft van die voornemens al in de prullenbak verdwenen zijn. Als je tegelijk met je voornemen niet zorgt voor een juiste stok achter de deur dan lijkt het vaak tot mislukken gedoemd.
Een van zo’n voornemen is vaak: “ik zou wel wat willen afvallen en daarbij wat meer sporten”. Dan wordt al vaak gekozen om te gaan hardlopen.  Er zijn legio argumenten te vinden om daar voor te kiezen. Je hebt bv. de vrijheid om op ieder tijdstip van de dag te gaan. Het kost geen entree geld voor een duur sportschool abonnement.
Vaak wordt er wel vergeten om een paar goede sportschoenen (lees hardloopschoenen) aan te schaffen. Tja…dat is wel een hele investering voor iets of je niet weet of dat hardlopen voor jou wel is weggelegd of dat je het na een paar keer helemaal niks aan vind.
Als je zou willen beginnen met hardlopen zijn er veel meer mogelijkheden om gestructureerd van start te gaan. Stel je voornemen om te gaan hardlopen even uit tot begin maart en schrijf je in op een locatie waar de hardloopcursus Start to Run begint.

In maart 2012 onze eerste diabetesgroep en Bas van de Goor deed de aftrap (startschot)

Het kost je wel wat inschrijfgeld maar je krijgt er ook een hoop voor terug. Sowieso begin je altijd met een groep gelijkgestemden allemaal even onzeker over hetgeen je te wachten staat. Allemaal mensen die het hardloop-pad op willen. Behalve dat er een begin wordt gemaakt met je hardloopcarrière word je voorzien van allerlei informatie. Over schoenen, kleding, voeding. Ook hoe je het beste blessurevrij kunt blijven. Alles wat ook maar enigszins met hardlopen te maken heeft komt aan bod.

Op onze baan gaan dit voorjaar op 10 maart twee groepen van start. Een van die twee groepen is een groep van diabeten. Die aanpak is best wel speciaal te noemen. Deze groep staat niet alleen onder supervisie van een trainer maar er is iedere week dat de groep traint is er minsten een diabetes verpleegkundige aanwezig en vaak ook nog een internist. Meestal ook uit de vorige groepen een ervaringsdeskundige. In de praktijk blijkt vaak dat de drempel om vragen te stellen aan iemand die ook met hetzelfde bijltje gehakt heeft een stuk lager is.

Ik ben er van overtuigd als je de cursus start dat je dan de beste basis legt om succesvol te gaan hardlopen.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.