Bomen groeien!

Geplaatst: 25/01/2018 in sport
Tags:,

Donderdagavond,

Weg stuk fietspad! Oplichter!

Weer een duurloop op donderdagmiddag in plaats van donderdagochtend. Ik had twee doelen vandaag. Ik wilde heel graag na een hele tijd, september 2017, weer eens de 20 km aantikken. Het tweede doel was het rondje van de Heuvelrugcross in mijn duurloop opnemen. Door de storm van afgelopen week hadden we gehoord dat er een aantal bomen over het parcours waren gewaaid. Die heb je liever niet op je route bij een cross.
Door een van de organisatoren van onze crossen was er een mail gestuurd naar de betreffende gemeente of er de mogelijkheid was dat die bomen opgeruimd zouden worden voor volgende week zondag. Of ze al weg waren dat wilde ik graag even weten. Ze waren opgeruimd! Complimenten daarvoor. Overigens blijft er nog best wat werk over om de losse takken en takjes te verwijderen. Komende woensdag aan de beurt.
Nu kwam ik ook nog op een verhard fietspad waar vorige week veel dwarsliggers lagen en ook over het punt waar een asfaltplaat zomaar een halve meter hoger lag. Alles was opgeruimd en lag er gepoetst en gestreken bij.
In het bos zelf daar lagen nog tientallen bomen omver. Die worden niet opgeruimd en wordt uiteindelijk dood hout dat leeft.

Zo werkt dat nou eenmaal, bomen groeien worden oud, waaien of vallen om en er groeit weer nieuw.

Oja… die 20 km tikte ik wel aan, ging er zelfs nog een stukje overheen. Best een lekker loopje.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.