Schema heilig?

Geplaatst: 01/03/2018 in sport
Tags:, ,

Donderdagavond,

Klaar met het karwei voor vanavond.

Dat de temperatuur de laatste week niet erg aangenaam is heeft iedereen wel aan den lijve ondervonden. Je merkt het ook aan de trainingsopkomst. De groepen zijn minder groot.
Maar ondanks dat blijft mijn stelregel wel staande: “een training gaat altijd door tenzij de veiligheid in het geding is” Het wil echter niet zeggen dat een training niet aangepast kan worden aan de omstandigheden. Een baan is bv. glad door het opvriezende vocht dan is het niet op de baan lopen maar zal er een alternatieve manier van trainen gezocht worden. Is het zoals de laatste dagen dat de temperatuur laag is en met een stevig snijdende oostenwind wordt er niet veel stilgestaan en wordt het een dynamische training met allerlei oefeningen op een manier zodat er niemand kou hoeft te lijden. Nee…een schema is niet heilig. Altijd is er wel iets mogelijk. Zelfs bestaat er de mogelijkheid bij onze club om binnen wat oefeningen te kunnen doen. Maar dit is een van mijn allerlaatste opties. De ervaring heeft geleerd dat als je eenmaal buiten bezig bent dat het nagenoeg altijd meevalt en heel vaak hoor je achteraf: “Heerlijk getraind vanavond”

Deze bevriest dus niet

Waar je als trainer zelf heel erg op moet letten is als iedereen met zijn of haar schema bezig is dat je zelf ook in beweging blijft. Ik probeer dan met verschillende groepjes een afstandje mee te lopen. Dan blijf ik ook wel warm.

Een aanpassing aan mijn schema deed ik vandaag ook. Er stond een duurloop op mijn planning van twee uur maar ik beperkte het tot iets meer dan een uur. Lang genoeg voor vandaag. Volgende week als de temperatuur weer wat normalere waarden krijgt dan maar weer wat langer.

Advertentie
reacties
  1. djaktief schreef:

    Vanmorgen een reactie geplaatst maar die is niet verschenen . Ik heb voor het eerst problemen met de kou en heb mijn loopplanning maar aangepast. Fijn dat trainers dat ook gewoon doen. Geeft mij het gevoel dat ik niet gek ben.

    Groetjes,

    Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.