Alweer de laatste cross!

Geplaatst: 12/03/2018 in sport
Tags:,

Maandagmiddag,

Wat ons betreft kunnen we beginnen. Is nog wel ruim 10′ voor de eerste start. 

Vier crossjes zitten er in ons crosscircuit de eerste te beginnen in november de volgende in januari nummer drie in februari en een de Parkcross in maart. De laatste is in het park op het voorterrein bij onze baan. We hebben een aantal jaren geleden een poging gedaan om de deelnemersaantallen wat uit het slop te halen want om voor amper 100 inclusief de jeugd daar is de motivatie om ze te organiseren bijna niet voor op te brengen.Want of je 100 man aan de start hebt of 200 het werk blijft evenveel.
We zijn het gaan zoeken in een stuk kwaliteitsverbetering. De parcoursen aantrekkelijk maken. Zorgen dat je via het web kunt voorinschrijven. De mogelijkheid bieden om het maximale aantal rondjes te lopen of op ieder gewenst moment te stoppen. Zorgen voor professionele hulpverlening mocht er iets gebeuren. Ook zijn er bij de uitslagen video opnames beschikbaar van iedere doorkomst.
Het kost wel wat extra werk maar het betaalt zich uit. Van nog geen 100 deelnemers zijn we nu weer terug bij een gemiddelde van net geen 200 deelnemers. Er zou nog best wat meer deelname mogen zijn maar het lijkt erop dat we teloorgang toch een halt hebben toegeroepen.

Gisteren dus de laatste cross. De jeugdgroepen gingen per categorie om 10 uur van start. De recreanten en de wedstrijd start om 10.45 u. Tijdens die wedstrijd is in de kantine de prijsuitreiking van de jeugd. Ouders hoeven dan niet zo lang te wachten. De jeugd is toch wel afhankelijk van hun ouders of dat ze mee kunnen doe of niet.
De laatste cross is bijna 11 km lang en voordat iedereen binnen is dan ben je ruim een uur verder. Er wordt niets opgeruimd voordat de laatste deelnemer over de streep is.

Klaar voor 6 rondjes! (foto Toontje)

Gisteren was ik mee aan het opruimen en hoorde van wat deelnemers dat ze de serie erg leuk hadden gevonden. Een van de mooiste was deze. Ik liep met een kruiwagen met allerlei materialen richting werkplaats en opslag kom ik een jeugdatleet tegen. Ik schat hem tussen 10 en 12 jaar. Hij steekt een duim naar me op en riep: “Dat was nog eens een leuke race mijnheer”. De kruiwagen liep meteen een stuk minder zwaar.

Ook tijdens de prijsuitreiking nam de winnaar nog even de microfoon en verteld het navolgende:

Minkels complimenteerde de De Keien met de perfecte organisatie en deelde een extra compliment uit aan de parcoursbouwers en parcourswachters, hij was namelijk bij geen enkele cross fout gelopen. Dat lijkt vanzelfsprekend, maar volgens hem kunnen veel wedstrijdorganisatoren hier een voorbeeld aan nemen.

Het hele artikel dat in de MooiUdenkrant verscheen kun je hier lezen.

Advertentie
reacties
  1. djaktief schreef:

    Lekker dat het goed ging en dat het ook zo gewaardeerd wordt.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.