Aanpassen denk ik dan.

Geplaatst: 26/07/2018 in sport
Tags:, ,

Donderdagmiddag,

Na de training wel leeg!

Je kunt er niet omheen dat het in de laatste paar weken best tropisch warm is. Voor sporters niet de meest ideale omstandigheden. Loop je in het bos of door de natuur is het geweldig stoffig. Het is wel lekker als je goed bezweet bent en je struikelt dan. Je bent dan nog wel een week bezig om je hele lijf weer stofvrij te maken. loop je buiten over het asfalt moet je er op sommige stukken rekening mee houden dat je niet blijft plakken aan de smeltende bitumen.
Trainingen op de baan die de hele dag pal in de zon gelegen heeft is ook niet alles.

Klagen….?

Nou nee….maar aanpassen van de trainingen is wel wenselijk. In elk geval niet op het heetst van de dag je loopkloffie aandoen en gaan. Als je van niets of niemand afhankelijk bent kun je in elk geval vroeg in de ochtend gaan. Het asfalt is dan tenminste nog niet gesmolten. Stof op zandwegen of bospaden is er evenwel maar nauwelijks minder. Wat je dan wel als voordeel hebt dat er ’s nachts wel stof uit de lucht verdwenen is. De lucht lijkt dan een stuk frisser.
Blijven de baantrainingen nog over.
Voor onze baantrainingen is er voor iedere groep een vooraf bekend programma. Meestal met een kern van 4 tot 6 km.
In het oefeningen gedeelte kun je bijna altijd wel een schaduwrijk plaatsje vinden zeker nu de groep wat minder groot is door de vakantie. De plaats die je dan nodig hebt is niet zo veel.
Ons schema hebben we gisteren maar overboord gegooid en we liep 5*200 aan de schaduwkant en aan dezelfde kant dribbelden we ook weer terug. Zowel bij het start-als bij het finishpunt een emmer water met daarin een tiental bidons met water zodat er iedere keer goed gedronken kon worden. Uiteindelijk gisteren toch 2 uur bezig geweest met commentaren van: “echt blij om toch geweest te zijn” en: “wat is me dat vanavond meegevallen”

Vanmorgen vertrok ik om 7 uur voor een stukje van 5 kwartier. Tegen de tijd dat ik thuis kwam werd het al aardig wat warmer. Iets mee geleden? Niks eigenlijk.

Je verstand een beetje gebruiken dan kom je zonder schade deze hittegolf best te boven.

 

Advertentie
reacties
  1. Rene schreef:

    Er is natuurlijk wel een verschil tussen hoe je de hitte ervaart en wat het effect is op je lichaam. Daarmee bedoel ik dat je gevoel bij deze hitte geen graadmeter is voor het fysiologische effect. Het kan met elkaar overeenkomen, maar dat is onwaarschijnlijk, omdat omstandigheden als deze zelden voorkomen en je dus geen ervaring hebt kunnen opbouwen om zo’n gevoel te ontwikkelen. Het mantra “beter te weinig dan net iets te veel” blijft van toepassing op hardlooptraining. De training halveren (zelfs met een marathon in het vooruitzicht) is niet verkeerd.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.