Zou ik nog eens?

Geplaatst: 03/08/2018 in sport
Tags:, ,

Vrijdagavond,

Onze binnenkomst na 50 km

In 2010 raakte ik betrokken bij de organisatie van de Be More Ultratour. Een aanvankelijk initiatief van ultraloopster Leonie van de Haak. Uiteindelijk werd het een tour door Nederland met 5 etappes van 50 km. Een van die 50 km werd ook in Uden gelopen. Gelukkig was het op zaterdag dus veel mensen in het weekend vrij dus konden er ook veel lopers deelnemen. Nou weet ik ook wel dat niet iedere loper of loopster zo maar 50 km loopt.
Destijds wilde we met de organisatie een paar rust- of zo je wilt wisselpunten. In principe op 15 en 30 km. Hiermee de mogelijkheid gemaakt om mee te doen in een soort van estafettevorm. Ik zei al, het evenement was op zaterdag dus een riante mogelijkheid om deel te nemen. Ik wilde het eigenlijk nog wat meer kansen geven. In samenspraak met mijn collega organisatoren overlegd of ik ook nog een aantal wisselpunten (nee geen rustpunten) mocht maken met name op 10, op 20 en op 40 km. Je kon dan met een team van 6 mensen mee doen. Het werd een groot succes.

Als we eventueel die 50 km nog eens lopen dan zit er dit stuk ook zeker in.

Nou is er de route nog steeds, de wisselpunten zijn er nog dus qua organisatie is er niet veel meer nodig. Alleen zouden er nog wat deelnemers moeten zijn.
Met deze post wil ik zo maar eens een balletje opgooien of er eventueel animo voor is.
Het moet in elk geval op een tijdstip plaatsvinden dat niet midden in de voorbereidingsfase van de najaar marathons. In ieder geval ook nu niet met deze tropische omstandigheden.
Het valt voorwaar niet mee om nu fatsoenlijk te trainen. Gisteren was ik bv om iets over 6.30 u. van huis maar voordat ik weer thuis kwam was het echt al weer heel warm.

Advertentie
reacties
 1. rudolfverhoef schreef:

  Nou Tiny, lijkt mij een leuk idee!
  Ik liep destijds mee bij Kees in Kampen, m’n allereerste ultra….
  Nu, 10 jaar later, een soort van reunie misschien wel leuk, maar zeker ook in de opzet die je voor ogen hebt om het laagdrempelig te maken voor veel meer lopers.
  Houd me op de hoogte!

 2. Tiny schreef:

  Als er meer eenlingen zouden zijn die de halve afstand willen doen dan zou dat gewoon kunnen.

 3. djaktief schreef:

  Voor mij te ver Tiny, maar de helft zou ik graag mee doen, maar dat is waarschijnlijk niet de bedoeling.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.