Omstandigheden nagenoeg perfect.

Geplaatst: 16/08/2018 in sport

Donderdagmiddag,

Toon maakte deze foto tijdens het vervangen van een lamp in de lichtmast

Met de temperaturen van de laatste weken is het raadzaam geweest om ’s ochtends op tijd te vertrekken want als de zon er eenmaal bijkwam dan was het al snel snikheet. Gisterenavond op de baan voelde het al anders. Het was niet te warm, het was niet te koud, het was niet te droog, het was niet te nat. De wind was er maar zeker niet nadrukkelijk. Kortom betere omstandigheden kun je jezelf maar amper wensen. De vakantiegangers die nog niet aanwezig waren hebben een prachtige avond gemist.
Deze omstandigheden waren het nou vanmorgen ook. Nagenoeg perfect voor een duurloopje.
Ik ging op tijd van start voor een rondje dat ik de laatste weken wel al eens vaker liep. Gewoon een rondje over een prachtige route met stukken asfalt en vlak maar ook stukken met een soort van strandopgangen en dus niet vlak.
Dit rondje gaan we maandagavond ook doen. Eigenlijk tegen mijn gewoonte in om af te wijken van het startpunt, zeker met een groep die niet vast van samenstelling is weet je eigenlijk nooit of dat je iedereen bereikt hebt en of dat iedereen wel op de hoogte is van de verandering. Toch maar eens een keertje afwijken en zien hoe het uitpakt.
Waarom dan dit rondje?

Ik krijg hier nooit genoeg van.

Vanaf ons vaste startpunt, Naat Piek, is het te ver om deze route te doen die ik voor ogen heb. Misschien niet eens zozeer de afstand maar we sukkelen de duisternis in. Op zich is dat ook niet eens zo erg maar er zijn wat regels en richtlijnen dat je tussen zonsondergang en zonsopgang niet het bos in mag.
Dus vandaar toch maar de gok wagen dat we niemand vergeten zijn erop te wijzen dat ons startpunt op een andere plaats is dan doorgaans.
Ik ben wel heel benieuwd hoe men dit rondje gaat ervaren. Heel wat anders dan dat we gewend zijn.
Maandagavond tegen 21.00 u. ga ik het weten.

Strava liet me trouwens vandaag volledig in de steek en heb van dit duurloopje geen gegevens behalve dat ik bruto 1:46′ onderweg was en vorige week was het een afstand van 15,5 km dat zal het vandaag ook wel ongeveer geweest zijn.

 

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.