Jaarafsluiting!

Geplaatst: 31/12/2018 in sport
Tags:, , ,

Oudjaarsdag.

De vijver in Berg en Bos

Een andere laatste loopdag van het jaar dan ik meestal gewend ben. In Middelrode organiseert de toerwielerclub ‘T goei smoesje, een laagdrempelig hardloopwedstrijdje. Een rondje van 5.5 km dat maximaal 3 keer gelopen kan worden. Wil je een rondje wandelen dat kan allemaal. Het inschrijfgeld verminderd met de organisatiekosten gaat naar een plaatselijk goed doel.
Heel vaak al was ik er van de partij. Nou wil het geval dat een paar mensen van onze club een trail gingen lopen in Apeldoorn. Een trail is toch altijd weer net iets anders dan een wedstrijd op het asfalt.
Zodoende reden we vanmorgen om iets na 8 uur richting Apeldoorn om 23 km onverhard te lopen op de Veluwe. De Wisent Wintertrail.
Om 10 uur van start. Ik wist absoluut niet wat ik kon verwachten. Veel heuvels, modder, smalle paadjes ik wist het gewoon niet. Het enige dat ik wist was de afstand en dat het op de Veluwe was. De organisatie was in handen van AV Veluwe waarvan ik weet dat zij hun omgeving op hun duimpje kennen.
Na enige tijd loopt Elsa bij me in de buurt. Zonder verdere afspraken gemaakt blijft ze bij me. Leuk om niet alleen te lopen.

Zo hoog zijn 128 traptreden

De km’s liepen behoorlijk soepel. Na een kleine 20 km lopen we samen het park Berg en Bos in. Komen bij de uitkijktoren de pijltjes van de route wijzen naar boven. Ik kijk Elsa aan en zeg: “gaan we niet naar boven doen  we de organisatie tekort” Na 128 treden zijn we boven. Mijn bovenbenen in brand. Het kostte wel mijn tempo in het verdere verloop van de wedstrijd. Het ging vanaf daar ineens een stuk lastiger. Erg? Nee absoluut niet we liepen samen wel de volledige trail zoals die bedoeld was.

Een leuke afsluiting van mijn loopjaar. Een loopjaar met niet al teveel wedstrijden. Wel een jaar waarin ik gewoon mijn km’s heb kunnen maken. Zijn het er 2000, 2200 of 2500 precies weet ik het niet. Ik heb geen horloge die dat allemaal voor me bijhoudt. Op mijn telefoon gebruik ik wel Strava maar alleen bij mijn duurloopjes op maandag en donderdag. De baantraining op woensdagavond en zaterdagmorgen niet en evenmin op de zondagochtend training. Zodoende weet ik het niet precies maar neem van mij aan dat er van de meeste km’s die ik maakte gewoon erg van genoten heb.

Nog een ding. Wist ik op de ochtend van 4 november bijna zeker dat het voor mij duidelijk zou zijn of dat de Berenloop mijn laatste marathon zou zijn. Die overtuiging heb ik op dit ogenblik zeker niet.

Voor iedereen die mijn postjes lezen wens ik een gezond en blessurevrij 2019 toe.

Advertentie
reacties
 1. Vanessa schreef:

  This is a great posst thanks

 2. djaktief schreef:

  Ik heb daar een keertje een trail van gelopen. Ik vond het erg geslaagd. Bedankt voor je inspirende loopstukjes en gewoon weer een mooi loopjaar gewenst. Ik ben benieuwd naar je volgende loopbelevenissen

 3. Elsa schreef:

  Het was echt gezellig, Tiny! Als je toch een beetje hetzelfde tempo loopt, kun je net zo goed samen lopen. 😊
  Een fijne jaarwisseling met Sjan en alle goeds voor 2019!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.