Leeftijdsverval?

Geplaatst: 18/04/2019 in sport
Tags:, ,

Donderdagavond,

Een van de starts op 7 april

Liep ik op zondag 7 april de Maashorsttrail over een afstand van 24 km. Dat ging redelijk tot aan een kleine 20 km. Toen ging mijn rechterknie op een dusdanige manier aan te protesteren dat hardlopen/ dribbelen zelfs geen optie meer was. Teveel pijn. Wandelend heb ik toen het laatste deel afgelegd.
Op maandag geen poging ondernomen om het herstelduurloopje mee te doen. Meefietsen dat ging goed. Bij de rest van de trainingen ging het redelijk. De groepen op woensdag, zaterdag en zondag hebben er amper iets van gemerkt.
In tegenstelling tot de duurloop van afgelopen maandag. Al vanaf het eerste begin liep het voor geen meter. Ademhaling veel te hoog tegen het hijgerige aan en een hartfrequentie tot aan het plafond. Bij de eerste drink/sanitaire stop kwam ik even tot rust. Bij het vertrek was het in de kortste keren weer hetzelfde liedje.
Ik gaf te kennen de pijp aan Maarten te geven en op een rustige manier terug te lopen naar ons startpunt. Even was er de vraag wie er mee terug zou gaan want in deze groep gaat er niemand alleen naar huis. De hele groep en we waren met meer dan 20 mensen  draaide om en ik mocht het tempo bepalen waar ik me comfortabel bij voelde. Allengs ging het weer een stukje beter en uiteindelijk liep ik mee tot de hele tijd vol was.

Een pittig stukje omhoog.

Na wat droge kleren aangedaan te hebben fietsten 3 dames met me mee. In eerste instantie had ik het nog niet zo in de gaten maar ze bleven bij me tot ik aan mijn deur was. Ze hadden best een eind om gefietst. Ik vond het wel superlief dat ze zo bezorgd om me waren.

Op dinsdagmorgen ben ik samen met Sjan ruim een uur gaan wandelen en had werkelijk nergens last van. Het begeleiden van de baantraining op woensdagavond was ook geen probleem.
Het volgende moment om te ervaren hoe het zou gaan was mijn duurloop van vanmorgen. Een rondje van nagenoeg 16 km op een niet al te gemakkelijk parcours met in het middenstuk heuveltjes een massa’s los, mul en droog zand. Ik denk dat de heide dit jaar niet uitbundig zal bloeien. Verleden jaar teveel geleden door de droogte en nu in de groeiperiode weer te weinig vocht.

Na 1:45′ was ik weer thuis. Het ging me redelijk. Natuurlijk snap ik ook wel dat ik niet meer in staat ben om op dit parcours 12 km/u kan lopen. Met hoe het vanochtend ging was het een stuk beter dan afgelopen maandag.

Allemaal tekenen van leeftijdsverval? Toch zie ik weer met vertrouwen de komende weken tegemoet.

Advertentie
reacties
  1. Rene schreef:

    Ik denk dat je gewoon een slechte loopdag had. Kan gebeuren, zonder dat je ooit zult weten waarvan het kwam. Valt onder de categorie “snel vergeten en op naar de volgende”.

  2. djaktief schreef:

    Fijn dat je weer lekker kon lopen Tiny

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.