Voorjaarsschoonmaak!

Geplaatst: 26/04/2019 in sport
Tags:,

Vrijdagavond,

          Gepoetst en het eerste lijntje

Iedere atletiekbaan van welk materiaal of welke ondergrond of welke kleur dan ook wordt gewoon vuil. Als je baan dan ook nog wordt omgeven door enorme loofbomen waar een paar keer per jaar bloesem en zaad en blad afkomt en doe daar ook nog het verstoven zand van de verspring bakken bij dan ligt het voor de hand dat een baan soms een reinigingsbeurt nodig heeft. Dit voorjaar is onze baan ook weer aan de beurt. Als er dan met een hogedrukschrobmachine rond gereden wordt dan hoef je jezelf niet af te vragen waar je gebleven bent. Dat is wel duidelijk
Je snapt ook dat als er stevig geschrobd wordt dat de belijning ook heel erg dun wordt. Dus ook dat moet weer opnieuw gedaan worden. En geloof me er staan wat lijntjes, merkstrepen en merktekens op een baan.
Ik ben er van overtuigd dat een leek er geen weet van heeft waar ze allemaal voor dienen. Zelfs onze recreanten die toch regelmatig op de baan trainen hebben dat niet in de gaten.

Onze baan van bovenaf

Als ze mij eens vragen waar de lijntjes allemaal voor dienen geef ik ze meestal het advies om een jurycursus te volgen. Zouden ze dat doen zijn ze niet alleen op de hoogte maar ze voldoen dan ook meteen voor een jaar aan hun vrijwilligerswerk.
Zou je nu het jaar daarop een baanwedstrijd mee helpen te jureren heb je niet alleen een leuke dag maar je zou er ons enorm mee helpen.

Het spreekt voor zich dat de baantrainingen voor minstens een week zich afspelen buiten ons stadion.

Als het weer zich een beetje gedraagt komen er morgen en zondag weer frisse lijntjes op zodat we volgende week weer de baan op kunnen.
Moet ook wel want op woensdag 15 mei zijn de Nederlandse Defensie Kampioenschappen en ’s avonds onze eerste instuif baanwedstrijd van het seizoen.
Die starten in elk geval op een mooi schone baan.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.