School Olympiade!

Geplaatst: 23/05/2019 in sport
Tags:, , ,

Donderdagavond,

Podium. (foto Toon)

Al sinds jaar en dag wordt er door een actieve Stichting Schoolsport een aantal activiteiten georganiseerd. Een van die hoogtepunten is de Schoolsport Olympiade. Onze stadion is ieder jaar het middelpunt waar veel activiteiten zich afspelen maar  ook als uitvalsbasis voor de spellen in het park dat grenst aan de baan.
Ook hier is het bijna vanzelfsprekend dat er veel vrijwilligers actief zijn. Het begon gisterenavond al dat de meeste spelattributen afgeleverd werden. In de avonduren is dat nooit geen probleem omdat er dan altijd wel iemand is die bepaalde ruimtes open kunnen maken. Op de dag van uitvoering en om de spellen te begeleiden wordt er altijd een beroep gedaan op de sportklassen van het Udens College en gelukkig nooit tevergeefs. De leerlingen kunnen voor deze dag ook studiepunten scoren. Redelijk gemakkelijk verdiend denk ik dan.
De organisatie had te kennen gegeven om vanmorgen om 7.30 u aanwezig te zijn. Ik was de gelukkige om alles te ontsluiten.
Om 9.00 u. was alles in gereedheid om te kunnen beginnen. Er wordt dan een heuse olympische vlam ontstoken. Dan kan er gesport worden op werkelijk alle takken van sport tot en met aan biatlon toe. Kijk hier maar eens voor de foto’s die onze huisfotograaf maakte.
Voor mij het sein om aan mijn donderdag duurloop te beginnen. Vandaag bij wijze van uitzondering maar eens op het asfalt. Super mooi weer was het de zon deed volop mee. Mijn vriend de wind hield zich rustig.
Overigens was ik niet de enige die dacht dat de omstandigheden voor een loopje prima waren. Op de route die ik liep minstens een tiental lopers gespot en ook nog hetzelfde aantal wandelaars.
Ik kon ze geen ongelijk geven.

Het rondje dat ik liep was iets meer dan 17 km lang. Een rondje om te onthouden voor de komende winter. Waar ik onderweg achter kwam dat er een HM onder 2 uur nog steeds inzit.

Zou zo maar kunnen dat we dit kolos ook nog spotten

Niet dat we dat op Hemelvaartsdag gaan proberen. Wel ongeveer de afstand maar daar gaan we wat langer over doen
Vertrekken om 8.00 u vanaf de parkeerplaats van het natuurcentrum De Maashorst. Je hoeft niet perse de hele afstand mee want er kan een routeverkorting gelopen worden zodat je met 14-15 km klaar bent. Ik ben benieuwd met hoeveel mensen we aan het vertrek staan.

Maar voordat het zover is gaan we met de zondagmorgen groep een lang weekend naar Pieterburen met op zaterdag in elk geval een wad wandeling van bijna 4 uur.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.