Wad aanmodderen!

Geplaatst: 28/05/2019 in sport

Dinsdagochtend,

Net van de dijk af.

Het zal een half jaar geleden zijn schat ik zo maar in. In de zondag groep broeide er iets. Er werd zo links en rechts wat gepolst. Er hing duidelijk iets in de lucht. Een paar weken later een mail in mijn mailbox van een drietal lopers uit de groep.
In de mail werd alles duidelijk. Iedereen werd gevraagd of er tijd en zin was om een weekend op stap te gaan. Na inventarisatie werden de plannen concreter.
Uiteindelijk was het vrijdag zover dat we met 27 mensen vertrokken naar het Groningse Pieterburen om er een mooi weekend van te maken waarbij in elk geval twee activiteiten vast stonden ik zeg twee ik bedoel eigenlijk drie,
Een supergezellig weekend ervan maken stond op een. Op zaterdagmorgen een wadloop zwerftocht van minstens 3 uur en op zondagmorgen een hardlooptraining want het organiserende trio dacht onze trainer is er toch ook bij.

Zo reisden we afgelopen vrijdagmiddag met een gezelschap van 27 man af naar het hoge noorden. De verdeling van de hotelkamers bleek al een heel karwei. Vervolgens moest er uiteraard ook nog wat gegeten worden. Inmiddels was de barbecue goed warm en kon er energie getankt worden.
En….werd het laat? Nou nee eigenlijk niet want we werden op zaterdagmorgen om 6.15 u. aan het ontbijt verwacht want wadlopen doe je bij laag water en op het tij daar hebben wij geen invloed op.

Zo langs de afscheiding loop je niet verloren

Het was nog best fris toen we om iets over 7 uur het wad op gingen. Vertrekken voor een zwerftocht van ruim 3 uur. In aanvang nog zorgvuldig wat plassen of drassige stukjes ontwijkend. Het zou uitstel van executie zijn. Ploeteren door geulen en het slik dat ging het worden. Meerdere keren moesten er “vastlopers” uit het slik getrokken worden.
Weer op de vaste ondergrond was er nog al wat water nodig om de ergste modder weg te spoelen.
Geloof me dat nadat iedereen weer fris gedoucht was dat het appelgebak en de koffie voortreffelijk smaakte.

Als volgende activiteit stond er op zondagmorgen een training op het programma. Zoals ik eigenlijk altijd op zondag gewend ben vooraf een stukje verkennen waar de training zou kunnen plaatsvinden. Ik wilde heel graag een “heuveltraining” doen in het pannenkoek vlakke noorden.
Tja…dat kun je eigenlijk alleen op de dijk. Reken maar dat er behoorlijk gebikkeld werd.
Na nog wat drinken en eten werd tegen 13.00 u. aan de terugreis begonnen.
Het wad(t)jes comité is in hun opzet om ons een gezellig weekend te bezorgen volledig in geslaagd,

Een superleuk weekend gehad. En gelukkig hebben we de foto’s en filmpjes nog zodat we nog eens kunnen terug kijken.

Samen op het wad zo lijkt het.

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.