Laatste baantraining op zaterdag.

Geplaatst: 27/06/2021 in sport
Een uur of twee uur over vertellen of nog langer/ Geen probleem.

Na de eerste start to run sessie van maart 2004 gaf een aantal lopers en loopsters te kennen om door te stromen naar onze recreantgroepen. Maar ook een aantal die op zaterdagochtend wilde doorgaan. Oei…daar hadden wij eigenlijk niet helemaal op gerekend. Uiteindelijk dacht ik bij mezelf waarom zou ik die taak als trainer op me gaan nemen. En zo werd de zaterdagochtendgroep geboren.
In de loop van een aantal jaren groeide de groep wel zo hard, overigens niet alleen de zaterdaggroep, maar ook alle andere recreantgroepen.
Geloof me vrij, het heeft heel wat werk gekost om alle groepen niet alleen numeriek maar ook kwalitatief te voorzien van de juiste begeleiding.
We groeiden in een paar jaar tijd van een kleine 100 naar ruim 400 recreantlopers. Echt een ongekende groei.
Ook de zaterdaggroep groeide voor 1 trainer uit zijn voegen. Een trainer erbij! Ook dat bleek niet afdoende. Op het numerieke hoogtepunt van de groep was er werk voor 4 trainers. En wat ik nog achter de hand had mocht het door welke omstandigheden dan ook te druk zijn dan kon onze kantinebeheerster zich nog over een groepje ontfermen.

De knuppelbrug alias de “knuffelbrug”

Door allerlei omstandigheden is de groep in de loop van de laatste jaren weer wat kleiner geworden en met 2 trainers is de groep nu wel te behappen.
Nu deed zich in de corona periode voor dat een onlangs afgestudeerde trainer loopgroepen door kon trainen met 2 groepjes van 2 mensen op de baan. Dat viel net binnen de regelgeving.
Ik nam contact op met onze huidige trainer coördinator of de nieuweling bereid was om bij de zaterdaggroep in te stromen voordat een andere groep beslag op hem zou leggen. door zijn bereidwilligheid gaf mij dat de ruimte om een stap terug te doen. Afgelopen jaar 75 geworden weet ik geheid zeker dat ik niet tot st. juttemis door kan gaan daarom beter nu het besluit nemen om een stap terug te doen.

Gisterenavond kreeg ik een telefoontje dat ik niet naar de baan hoefde te komen maar dat ze me zouden komen ophalen uiteraard wel in een loopoutfit. En om iets over 9.00 u stond een nagenoeg complete groep op de stoep voor een rondje door het buitengebied. De bedenkers van de looproute wisten zeker dat ik over de looproute wel het een en ander wist te vertellen. Over de route die nog geen 10 km lang was deden we nagenoeg 2 uur over daar zat dus wel een uurtje vertel en eet tijd bij. Ja….eet tijd want bij de nostalgische houtzagerij van onze voorzitter van de club was een lekker fruitbuffet ingericht.

Bij terugkomst bij het clubhuis waren er een aantal erg leuke cadeaus. Een beter afscheid had ik me niet kunnen bedenken. Trainen en entertainen, helemaal in mijn element.
En hoe vaak ik vandaag niet de vraag kreeg of ik wel raad zou weten met de extra vrije tijd die ik nu krijg ik heb dat helemaal kunnen ontzenuwen. Er blijven nog steeds 3 trainingsgroepen over. Morgenvroeg mag ik gewoon weer aan de bak


Ze lieten zich goed smaken

Advertentie
reacties
  1. Germa schreef:

    Was inderdaad een hele gezellige ochtend met mooie anekdotes door Tiny!

  2. djaktief schreef:

    Terecht in het zonnetje gezet Tiny. Mooi verslag

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.