Over mijzelf

zo maar een plaatje

Na in 2004 met ontslag gegaan te zijn ben ik in een weblog mijn loop verhaaltjes en trainingen gaan bijhouden. In mijn account bij http://www.tienray.weblog.nl waren die te lezen. Ik ben nu sinds februari 2011 definitief over naar wordpress. De blogjes van voor die tijd zijn met de migratie van weblog verdwenen. De foto’s op zich heb ik nog wel maar ze staan niet meer bij de verhaaltjes.

Hardlopen doe ik al sinds de beginjaren ´80 toen ik stopte met voetbal. Dacht toen een redelijke conditie te hebben. Het viel me behoorlijk tegen. Nu zijn mijn tijden op al mijn afstanden beter dan toen ik 40 was. Mijn beste tijden liep ik net voor mijn 50ste. Op mijn marathontijd in 1994 van 2:56’12” daar ben ik best trots op. Ik werkte daar 10 jaar aan. Daarna liep ik na bijna 15 jaar geen enkele marathon meer tot ik in 2008, voor een speciale gelegenheid, me waagde aan de Zeeuwse Kust Marathon. In 2011 wordt het mijn 4de. Deze ga ik samen lopen met mijn beide zonen. Geloof me dat gaat een speciale editie worden! Vanaf januari mag ik van start in de categorie 65+ En nu ik dit schrijf is dat evenement al weer achter de rug. Het was er weer een om nooit te vergeten. Stond in 2009 deze marathon als de meest winderige deze gaat de boeken in als een van de warmste ooit.

Mijn eerste hardloop foto!Ook mijn allereerste wedstrijd staat me nog bij als de dag van gisteren. Bij de club waar ik nu lid van ben,de Keien Atletiek, organiseerde de Zuid Nederlandse kampioenschappen cross, ook over hetzelfde parcours een recreantenloopje toen heette dat nog trimloop. De totale lengte van de recreantenloop was iets van een kleine 10 km verdeeld over 6 rondjes. Als beginnende loper dacht ik: “hier ga ik eens aan meedoen”! Ik dacht er ook bij als ik nu eens 4 van de 6 rondjes loop dan heb ik al aardig mijn best gedaan.
In het 4de rondje voelde ik dat ik eigenlijk ook wel 5 rondjes zou kunnen en liep dus door. Daarna ging ik finishen. Amper 100 m na de passage van de lijn vloekte ik mezelf zowat stijf. Waarom ik nou dat 6de rondje ook niet had gelopen. Ik nam me toen voor als ik nog ooit eens een wedstrijd doe dan stap ik niet meer uit. Natuurlijk als je een blessure loopt kan het niet anders. Het is me in al die jaren nooit meer overkomen. Dan maar een tandje terug maar uitstappen nee….! Een wijze les destijds.

In de periode van mijn 48ste tot aan mijn 50ste werden al mijn PR’s gelopen. Halverwege de jaren ’90 raakte ik behoorlijk geblesseerd en liep toen ruim een half jaar niet. Kon het overigens ook niet. Ik ben ook nooit meer op het niveau van voor mijn blessure terug kunnen komen. Ho…stop..je hoort mij niet klagen want op mijn 63ste liep ik nog eens een 10 km onder de 40′. Nu alweer sinds een jaar of 10 recreanten trainer bij de club.

Mijn ploegje van destijds!

Naast mijn werk als technisch inkoper bij Philips heeft mijn leven altijd wel bestaan uit een actiever deel dan mijn werk alleen. Zo ben ik van de beginjaren ’70 actief geweest als vrijwillig brandweerman bij de gemeentelijke brandweer van Uden. Was de laatste 10 jaar ploegchef van een ploeg van 15  mannen/vrouwen en deed veel opleidingswerk bij de Regionale Brandweer Noord Oost Brabant. In 2001, na het bereiken van de 55-jarige leeftijd, kwam daar een einde aan. Toen geen werkweken meer van 60 of meer uren. Zeker in de beginperiode miste ik de spanning en het avontuur wel.

Nu eens een poging om eens wat nieuws uit te proberen dit blog bij wordpress. Het is nog steeds in een experimentele fase en kan van dag tot dag veranderen. Laat me even weten middels het contact formulier wat je er van vindt.

Zoals ik al zei het kan steeds van dag tot dag veranderen. Gewoon om het simpele feit  dat ik een aantal dingen niet of nog niet kan of snap. Ik moet met experimenteren en door schade en schande wijs worden. Mocht je tips hebben die zijn uiteraard altijd van harte welkom.

Advertentie