Archief voor 09/01/2024

Dinsdag 09-01-2024

Mooie start locatie

Als alles zijn gewone gangetje gaat dan help ik op de eerste zaterdag van het jaar mee om het crossparcours in orde te maken. Dit jaar ligt het wat anders omdat het zaterdag mijn 78ste verjaardag is. Best samen met Sjan in dubio gestaan om wat te doen dit jaar. Vieren met een behoorlijk aantal gasten of er niks aan doen en alleen met ons eigen gezin? Dat zou wel heel karig geweest zijn omdat onze jongste zoon met zijn gezin op vakantie in Mexico waren. Ook omdat het best zo zou kunnen zijn dat het mijn laatste verjaardag is dan toch maar kiezen voor vieren. Niemand speciaal uitgenodigd en we zien wel waar het schip strandt. De vraag deed zich ook voor is dat voor ons beiden niet te vermoeiend? We weten nu inmiddels het antwoord. Ja…het was druk maar tegelijkertijd ook erg gezellig. Bezoek gehad van ’s morgens tot vroeg in de avond. We hebben het samen goed weten te behappen. Om 22.00 u was alles weer aan kant. Alleen draaide de vaatwasser nog maar eens een keer. Juist…een leuke maar ook een beladen verjaardag gevierd. Blij mee dat we het door hebben laten gaan. Zeker al eens vaker gezegd dat je als trainer heel kort bij je pupillen staat. Korter dan ik ooit heb durven denken. Getuige dit gedicht dat Haitske voor me schreef. Even een momentje voor mezelf.

Veel regen, dan weer de wind
Elke keer is hardlopen een uitdaging
Wat je ook doet, wat je ervan vindt.
Elke keer denk ik weer opnieuw
Niet opgeven, gaan.

Bij meerdere wedstrijden zie ik jou, Tiny weer staan.
Hoe het leven gaat…
Dat weet niemand.
Rechtsom of linksom

Een ding weet ik wel.
‘Weer of geen weer, altijd hardloopweer’, jouw lijfspreuk bij Start to run.
Daarom denk ik hier vaak aan,
Je staat er gewoon, cross of wandeling, 
Je laat je niet uit het veld slaan…

Wat wens ik jou…toch gefeliciteerd met je verjaardag…
Dat je mag genieten van de mooie dingen in het leven, je vrouw, je gezin…
En natuurlijk actief zijn in de natuur,

Een nieuw levensjaar…een nieuw doel, een ander begin…

Voor zulke stukken de omleidingsroute

Op zondag op tijd weer op pad want twee dagen de cross laten schieten dat kan echt niet. Het parcours voor mij nog een verrassing met de last minute aanpassing vanwege het hoge water. Wat een meerwaarde voor de Bedafcross met de sponsoring van de Bedafse Pier. Startnummers afhalen en inschrijven binnen in een warm zaaltje. Een garderobe voor tassen en kleding en niet onbelangrijk een toiletgroep. Na afloop van de cross was de koek en zopie bar open. Lekker warme chocomel of een beker snert of een stevige punt appeltaart.  Toen ik de inschrijftafels ging leegmaken was het druk en gezellig en warm binnen. Ik zei het al een grote meerwaarde van de cross.

En nou op naar donderdag. De uitslagbespreking van de beenmergpunctie. Dat gaat best spannend worden. Kan de volgende kuur opgestart worden? Zo niet? Hoe dan verder? Weer zo’n super onzekerheid in dit ziektetraject. Niks staat er vast er is ook niks zo grillig als de reactie van een lijf. Er zit niks anders op dan het er mee doen.

Zelfs tijdens de wedstrijd actief