Archief voor 15/01/2024

Maandag 15-01-2024,

       Het was nog lang onrustig op het terras

Na het positieve bericht van de hematoloog afgelopen donderdag is de vraag hoe nu verder te gaan. Ik zei het al dat er nu ruimte ligt om kuur 3 wat uit te stellen. De hematoloog verwacht dat tegen het einde van deze week er voldoende herstel zal zijn van mijn bloedwaardes. Maar hij zegt ook als we nu meteen weer een kuur zouden starten halen we de broze basis meteen weer onderuit. Dus nog een week uitstel langer, ja dat kan nu omdat op dit moment de leukemie niet doorwoekert, dan is de basis weer wat steviger. Maar nogmaals de grilligheid van een lijf is allesbepalend daarom donderdag weer een bloedafname en controle. Ook krijg ik donderdag nog weer een zak trombocyten. Al de zaken waarmee je het beenmerg kunt ontlasten is meegenomen en kan zich dan de volledige energie aanwenden tot het aanmaken van witte bloedlichaampjes. Waardoor mijn weerstandsvermogen weer aanzienlijk wordt opgebouwd.
De planning is nou zo dat we op 29 januari een opstart maken van kuur 3. De kuur zal iets minder ingrijpend zijn omdat de medicatie die naast de injecties loopt minder lang gaat zijn.
Mijn positieve kijk op mijn ziekteproces is er niet minder op geworden. Er is in elk geval best wat tijd gewonnen.

          De flyer is weer actueel!

Omdat er tijd gewonnen is hebben een aantal mensen in mijn omgeving ook begrepen en zijn vrij snel begonnen om het idee te lanceren om binnenkort weer de Ujese Tiny Trail te organiseren. Een trail op basis van hetzelfde concept als de vorige keer. De flyer is weer gemaakt en de afspraak met de Bedafse Pier uiteraard ook.
De .gpx files voor de 24 en 14 km routes staan klaar dus er kan gelopen worden op zaterdag 23 maart. Aanvangstijd? Die staat niet vast als je maar om 12.00 u bij de de Bedafse Pier bent om met zijn allen nog een afzakkertje te doen. Wat zou het leuk zijn om weer veel deelnemers aan de start te zien.

Gisteren bij de training van de zondaggroep gingen we aan de slag op het wat aangepaste parcours van de Pannekoekenbakkerscross. Ik was niet op de fiets en moest het met wandelen en stukjes hardlopen zijn bij te benen. Dat lukte redelijk. Het rondje is een stuk aansprekender geworden. Deze cross waarbij we ook de parkeerplaats en binnen de ruimte mogen gebruiken om in te schrijven, eventueel een sporttas daar te laten en gebruik te maken van de toiletten.
Uiteraard is er na de cross de gelegenheid om nog lang te blijven hangen.