Archief voor 16/05/2024

Donderdag 16-05-2024, 

  Hoe groen kan de wereld zijn.

Vanmorgen al bijtijds naar Den Bosch voor een bloedafname. Het lijkt al gewoon te worden. Na de stijging van de witte bloedlichaampjes van vorige week had ik er alle vertrouwen in dat ze iets zouden zijn doorgestegen. Ook na de transfusie van vorige kon het in mijn opinie bijna niet zo zijn dat ik binnen een week weer alles had opgesoupeerd. Maar ondanks het vertrouwen is het iedere keer weer opnieuw hartstikke spannend. Meestal als ik dan weer thuis ben kan ik de resultaten al zien. Nu dus even niet. Het JBZ kampte met een inlogstoring. Je wordt daar heel onrustig van dat je verstoken blijft van de info waar je graag inzicht in hebt. Maar uiteindelijk kreeg ik ze wel te zien en het viel me niet mee.
Dat wordt morgen weer een dagje JBZ voor twee zakken bloed. En volgens mijn eigen verwachting binnen een paar weken een nieuwe beenmergpunctie.
Qua transfusie sloeg ik de plank niet mis. Voor wat betreft de cristabiopsie die vind volgende week woensdag al plaats. De artsen willen nu snel duidelijkheid over de status van de leukemiecellen in mijn beenmerg. Over die uitslag zal er weer een overleg zijn met andere hematologen.
Al bij al zoals ik schreef redelijk stabiel maar of je er rustiger van wordt? Ik kan me dan nog wel zo goed voelen maar de einddatum schuift niet op en wanneer die dan wel is? Ik weet het niet. Dus een kwestie van door blijven ademen?

Morgen vertrekken er weer een groot aantal teams naar Frankrijk om in het kader van Roparun terug te lopen naar Rotterdam om daar op Tweede Pinksterdag over de finish te gaan. Zelf liep ik deze tocht 3 keer mee en steeds voor een ander. Deze keer wordt het anders nu wordt er gelopen voor mij. Tamara loopt met haar team van PostNL. Er kan overigens nog steeds gedoneerd worden.
Ook een evenement dat in Uden al voor de 50ste keer wordt georganiseerd is Trap In. Er zijn routes van 30 en 50 km steeds verdeeld over stukjes van 5 km bij iedere stop is er een versnapering te koop van koffie tot soep tot een pannenkoek. Samen met Jeroen wil deze route nog eens fietsen. Met die twee zakken bloed erbij moet dat kunnen.