Archief voor 07/06/2024

Kuur 3

Geplaatst: 07/06/2024 in persoonlijk, sport
Tags:, , , ,

Vrijdag 07-06-2024

  Hier kwamen we afgelopen maandag langs!

De uitslag van de laatste beenmergpunctie liet zien dat er weer een aangroei was van leukemiecellen. De opstart, na bijna 7 maanden kuurvrij, is dan weer noodzaak. Een kuur in de vorm zoals ik die nu krijg start altijd op maandag en loopt dan 7 dagen. En daarna is er een rust/herstelperiode van 3 weken. Tijdens de hele cyclus wordt je bloed goed in de gaten gehouden en en wordt er op maandag en donderdag bloed afgenomen. Iedere keer is er even telefonisch overleg over de stand van zaken en of er ondertussen transfusies nodig zijn.
Gisteren was er een afname dag met aansluitend de injecties voor de kuur. De status van mijn afgenomen bloed werd gecontroleerd. Het gehalte aan bloedplaatjes was dermate laag dat er voordat ik naar huis mocht er een transfusie nodig was. Ook mijn HB waarde was weer gezakt naar onder 5 dus ook 2 zakken bloed erbij. Dit is overigens minder noodzakelijk om dat meteen te doen. Maar ja…nu ik er toch ben. Nu is de looptijd van plaatjes en bloed ongeveer 6 uur en de poli sluit om 17.00 u. Er is naarstig gezocht naar een opnameafdeling die gewoon 24 uur per dag open is. En is was een plaatsje gevonden op de opnameafdeling van oncologie.
Iedere keer weer opnieuw sta ik met verbazing te kijken hoe creatief en vindingrijk er met me wordt omgesprongen om het me naar de zin te maken. Want er is best heel veel te regelen om alles in goede banen te leiden. Uiteindelijk werd ik tegen 21.00 u afgekoppeld en was er weer een dagje JBZ achter de rug. Straks mag ik weer terug voor de 5de injectie dag. Gelukkig merk ik niet teveel nadelige gevolgen van de chemo die er wordt ingespoten. Afkloppen!!

Vertelde ik in mijn vorige blog van het overnemen van het verspringen van een buurclub omdat hun middenterrein nagenoeg blank stond. Afgelopen week hebben zij duidelijk laten merken hoe het op prijs was gesteld dat wij dat voor hun hadden overgenomen.
Van helpen word je gewoon blij en van geholpen worden ook!

Morgen en zondag mag ik mijn injecties halen op de afdeling waar ik gisteren verbleef voor de transfusie. De afdeling is op de 5de verdieping. Ik heb me stellig voorgenomen om niet de lift te nemen. Hoe vaak zou ik onderweg naar boven moeten rusten?