Sterk lijf?

Geplaatst: 28/03/2024 in persoonlijk, sport
Tags:, , ,

Donderdag 28-03-2024,

Die liet zich goed smaken.

Schreef ik afgelopen week dat mijn beenmerg zijn werk weer ging doen en bij een doorgroei van alle bloedcomponenten er een mildere kuur gestart zou worden. Vanmorgen met een goed gevoel richting JBZ voor een bloedafname. Ik voelde me prima en had zeker verwacht dat er prima uitslagen te zien zouden zijn.
Toen ik een uurtje nadien thuis was en de uitslagen bekeek vielen ze mij best wat tegen. Maar goed ik zie de cijfers maar de juiste interpretatie daar heb ik niet voor geleerd. Dat betekent afwachten tot de hematoloog de cijfers wat kan toelichten. Dan duurt dat best lang als je op dat telefoontje wacht.
De hematoloog vertelde me dat de uitslag hem ook wat tegenviel. Hij wil nu nog een week afwachten waarbij ik ondertussen nog een paar injecties, vandaag en zondag, moet zetten om de witte bloedlichaampjes aanmaak te stimuleren. Ook gaat de arts met zijn vakgenoten van de Radboudkliniek in Nijmegen in conclaaf hoe zij tegen deze ontwikkeling aankijken. Want 20 weken zonder verdere chemobehandeling dat moet een keertje opbreken.

Voor nu wist hij me te vertellen dat ik wel over een heel sterk lijf moet beschikken om dit zo maar te weerstaan. Ik kan weinig anders dan dit beamen zeker omdat ik me nog steeds redelijk goed voel.
Nee…zo fit als 2 jaar geleden niet meer maar gisterenavond op de baan heb ik de groep de hele training kunnen begeleiden en tijdens hun kern kon ik nog steeds 10 keer een 100 m lopen met 100 m rust.
Vanmiddag na het gesprek moest er toch even een wandeling gemaakt worden om mijn hoofd weer wat rechter op mijn kop te krijgen.
En of dat nou goed gelukt is? Nou….maar ten dele. Maar goed niet klagen morgen is er weer een dag en kan alles weer anders zijn.

Nog even terug naar afgelopen zaterdag. Nadat ik weer thuis kwam van een superprachtige morgen bij de UTT kwam er bezoek met een geweldig mooie en ook lekkere taart. Nee…Sjan en ik hebben die niet met z’n tweetjes soldaat gemaakt. De gulle gevers van harte bedankt.

reacties
  1. Anoniem schreef:

    Wees maar zeker dat je een sterk lijf hebt Tiny! 💪🏼

Reageren? Graag.

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.