Veranderlijk!

Geplaatst: 30/03/2024 in persoonlijk
Tags:, , , , ,

Zaterdag 30-03-2024,

                     Weer terug

Voorspellingen over het weer zijn net zo onbetrouwbaar als het speculeren over gezondheid. Schreef ik eergisteren nog dat ik wel een heel sterk lijf moest hebben om 20 weken kuurvrij te doorstaan. In even tijd kan dat allemaal veranderen. Zoals ik al schreef moest ik een paar injecties zetten om de witte bloedlichaampjes wat de hoogte in te brengen. Zo gezegd zo gedaan. Dus donderdagmiddag de injectie gezet. In de loop van de vrijdagochtend voelde ik me niet helemaal lekker. Goede Vrijdag? Ammehoela! Mijn fitheid liet het enigszins afweten en voelde me aardig belabberd. Uiteraard bracht ik dat in verband met de spuit en dacht ook dat gaat wel weer over. Het minder fitte gevoel ging maar niet over sterker nog het ging me slechter. Wat ik eigenlijk amper ooit doe ging ik op de bank liggen. Op een bepaald ogenblik had ik het idee om  mijn temperatuur eens op te nemen. De afspraak met het ziekenhuis is dat wanneer er sprake is van koorts hoger van 38 graden dat ik in het weekend de spoedeisende hulp moet bellen in verband met mijn lage weerstand. Bam…na de meting was de koorts 38.8 dus tijd om te bellen.
Ik werd ingeschreven en moest me melden op SEH.
Het was er loeidruk dus moest ik nog even wachten. Wel werd er vrij snel bloed afgenomen. Na een klein halfuurtje zag ik de waardes. De injectie had verdorie zijn werk uitermate serieus aangepakt. Witte bloedlichaampjes door het dak een waarde aardig boven de bovengrens ook de neutrofielen waren plotseling veel te hoog.

              Mooie wolkenband

Zou dat de reden kunnen zijn van de koorts? Er werd een volledige protocol doorlopen om achter de oorzaak van de koorts te komen. Een bacterie of een virus de veroorzaker? Zelfs zijn er longfoto’s gemaakt. Men kwam ook tot positieve corona test. Wat heb ik nou aan mijn fiets hangen?
Daarna werd het me duidelijk dat ik die avond niet meer naar huis zou gaan en was er een opname. Ik moest mee naar de afdeling waar ik een halfjaar geleden ook was. Ja…op 5 hoog maar nu niet met de trap maar in een karretje in de lift. Meteen werd er al een stevige antibiotica injectie gezet en het duurde ook al niet lang ging aan het infuus voor het eerste zakje antibiotica.
Ik kwam op een isolatiekamer te liggen waarbij ik niet af mag.
Na een toch wel redelijk nachtrust weer een zakje vloeistof naar binnen en bij die controle helemaal koortsvrij. Ook vandaag om de 6 uur een zakje antibiotica erin.
Morgen, Eerste Paasdag, wordt er een beslissing genomen of ik al naar huis mag. Het lijkt erop dat aan de noodrem trekken toch succes heeft gehad.

Een virus of een bacterie de veroorzaker van de koorts? Is nog niet duidelijk er is bloed op kweek gezet en dat duurt even voordat die uitslagen er zijn. Dat heeft wat tijd nodig.
Het was wel schrikken!

 

reacties
  1. Anoniem schreef:

    Hoi Tiny

    hopelijk snel weer naar huis.

    de groeten aan Sjan en de kinderen

  2. Anoniem schreef:

    Hoop voor je dat er toch een paar fijne paasdagen aankomen!

  3. djaktief schreef:

    Echt wel schrikken Tiny. Toi toi voor jou en je familie. Ik blijf duimen.

Reageren? Graag.

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.