Alles went!

Geplaatst: 01/02/2009 in sport

Zaterdagmorgen,

Overkant
Het is deze winter niet meer vreemd dat je niet de baan op kunt. Er gaan stemmen op dat onze nieuwe baan eerder glad zou zijn dan onze oude. Ja… amme..hoela het heeft ook 12 jaar in de winter bijna niet gevroren. En water bevriest nou eenmaal boven nul niet. Dus dan is het ook niet glad. Maar Jeroen en ik zijn er ondertussen op voorbereid en er is een alternatief voorhanden. Dat is trouwens met daglicht wel iets gemakkelijker dan in de avond. Vandaag bij de kern een rustig programma van 3 keer een stuk (800 m) rond de vijver met een rust van 300 m. Probeer nu eens zonder klok om de 3 rondje steeds 10" sneller te lopen. Het groepje waarbij dat lukt een stuk vlaai extra. Jeroen en ik kijken elkaar eens aan weten eigenlijk nu al dat alle groepjes waarschijnlijk na het 2de rondje hun stuk vlaai al verspeeld hebben. 30" sneller is dan heel gewoon. Wat je nu te snel loopt dat ook doorzetten in de derde ronde. Dan is het hek van de dam. Laatste zaterdag van de maand "koffie en vlaaienzaterdag"!!! Lekker druk geweest.

Zaterdagmiddag,

Flyer09_2
Terugkomend van de baan is er een postpakketje. De posters en de flyers van de volgende Start to Run sessie. En tot mijn niet geringe verbazing bestaat het fotomateriaal uit foto’s die bij ons genomen zijn in het voorjaar. Zeker ben ik daar best een beetje trots op.Flyer0309_2

Maar goed er moeten ook nog meters gemaakt worden. Samen gaan we voor een uurtje op stap. De stukken voor de wind gaat wel maar er tegenop kom je er achter dat er een stevig windje staat. Onderweg nog even een paar minuutjes bijkleppen met een ex-collega die ik al een hele tijd niet meer gezien heb. We zijn weer thuis in 58′ en bijna 12 km gehad.

Zondagmorgen,

Naat_piek
Bij het wachten om te vertrekken was het bitterkoud. De snijdende oostenwind waaide over de open plek bij Naat Piek. Als we eenmaal in het bos zijn om naar de roestbak(blokhut) te lopen valt het eigenlijk wel mee. Ja… het sneeuwt licht en kleurt de paadjes wit. Die gaan wij vandaag maar weer eens zwart zien te lopen. Na het inloopstuk worden er niet veel statische oefeningen gedaan. Bezig blijven is vandaag het parool. Een van onze lopers doet een cursus digitale fotografie en heeft als opdracht om sportfoto’s te maken en kan aan de slag. Ben benieuwd wat dat gaat brengen.
Aangekleeed_roestbak1
Blokhutuden
De groep verdeel ik in paartjes. Op een rondje van bijna 1700 m loopt een man linksom en een man rechtsom. Linksom begint op tempo en rechtsom rustig tot dat men elkaar tegen komt en dan wisselen in snelheid. Na 15′ allen verzamelen en na 5′ rust wordt er van draairichting veranderd. En gaan nog eens voor 15′.
Ik mag vandaag alleen lopen er was een oneven aantal. Doe dan het hele rondje op snelheid en met 2′ rust kan ik in een blok van 15′ net 2 keer de volle ronde maken. Pffff..!! Och zo meteen bij de thee is dat al weer vergeten. Ik was niet de enige die het zwaar vond.

Advertentie
reacties
 1. Tiny schreef:

  @allen ik ben de winter al lang beu!!

 2. hans schreef:

  ja vlaaien, dan komen ze wel… Bekende poster 😉

 3. Pim schreef:

  Hej, wat lees ik nu bij de zondag, een fotograaf in spe tussen de lopers? Kom maar op met die foto’s…!

 4. marcel schreef:

  Maar goed dat je zo veel km loopt met al die vlaaien die je eet. Misschien zie ik zondag nog in Schoorl met hopelijk mooie weersomstandigheden.

 5. anita schreef:

  Van een koude winter gesproken,Zaterdag en Zondag veel wind en vandaag sneeuw.

 6. Yolanda schreef:

  Creatief hardlopen deze winter. Steeds nieuwe parcourtjes vinden en proberen uit de wind de blijven, een hele klus.

 7. Danniëlle schreef:

  Euh, 1 maart dus!

 8. Danniëlle schreef:

  Over vlaai gesproken, ik neem er 1 februari een mee, een echte Limburgse natuurlijk!

 9. Marc schreef:

  Knap, ’s morgens een vlaaienslag doen zodat je ’s middags weer een reden hebt om te gaan trainen.

 10. Koen Martens schreef:

  Toch vond ik het hier goed te doen op de baan.
  ook al lag er lichte sneeuw op.
  Tiny neem die fotograaf mee naar Schoorl 🙂

 11. Ron schreef:

  Nog een reactie dan. Ike prominent op de poster; had ik niet eens gezien! En dan ikke op de binnenzijde van de flyer. Mag je trots op zijn Trainer!! Zie je morgen.
  ps. neem er maar een páár mee ;-)))

 12. John schreef:

  Je maakt het jezelf ook niet gemakkelijk als je overblijft (alleen moet lopen) 🙂 Jammer van de wind, verder was het lekker weer.

 13. M@urice schreef:

  Ik ben ook wel benieuwd naar die digitale sportfoto’s ….

 14. Ron schreef:

  Maar die te snelle 1ste ronde hebben we wel consequent doorgetrokken naar ronde 2 én 3! Mag ook wel eens vermeld worden ;-))

 15. Claudia schreef:

  Leuk die flyers van de start to run, mag je ook best trots op zijn is elke keer weer grote groep. Mooi loopweekend weer, zaterdag lekkerder dan zondag door de wind.

 16. Patrick schreef:

  Dat is wederom een mooi weekend geweest zeg! Jij blijft gewoon lekker doortrainen. Mooie verhalen.

 17. natalie schreef:

  Inderdaad een snijdende wind…kan er van meespreken. Goeie trainingen gedaan Tiny

 18. Bart schreef:

  Het blijft zeker koud weer om te gaan trainen we hebben toch te maken met een strenge winter

 19. Jacqueline schreef:

  Zo te zien weer een prachtig koud trainingsweekend. Leuk dat fotomateriaal van jullie club.

 20. Wendy schreef:

  Het is inderdaad wel een hele strenge winter geweest, als de zomer van het zelfde gedacht is dan gaan we ons peren nog zien. Maar altijd optimist blijven hé, de trainingen gaan gewoon door en de prestaties zullen dat ook doen!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.