Waterdicht?

Geplaatst: 22/01/2015 in sport
Tags:, ,

Donderdagmiddag,

Lente,zomer, herfst of winter. Altijd mooi!!

Lente,zomer, herfst of winter. Altijd mooi!!

Hadden wij vroeger een waterdoorlatende baan en vroor het dan op een training dan stampte je vocht uit de toplaag naar boven en werd de baan gaandeweg steeds gladder en slechter te belopen. Nu hebben we een waterdichte toplaag en moet onder invloed van afschot het water naar de goot lopen bij de binnenste baan. Dus zo’n baan blijft gewoon wat langer nat en als het dan vriest is het ook meteen glad.

Met name de trainer van de woensdagochtendgroep baalde als een stekker hij moest uitwijken naar het park. Niet dat je daar niet kunt trainen maar een programma dat je wilt uitvoeren dat moet op de helling. Nou is dat die trainer wel toevertrouwd want als er sneeuw ligt dan durft hij het ook best aan om een aantal langlauflatten en stokken mee te brengen en voor de liefhebbers op deze manier een training te laten doen.
Ik zag overigens voor de training op woensdagavond de bui ook al wel hangen maar overdag was de baan helemaal droog geworden en ’s avonds was geen centje pijn. Ik er wel blij mee want een van mijn collega’s had andere werkzaamheden dus het was toch al druk genoeg. Een lang programma ook. Een kern van ruim 6 km exclusief de rustpauze.

Enkelmoordenaarparcours!!

Enkelmoordenaarparcours!!

En vanmorgen was het nog erg donker toen Maria en ik vertrokken voor een duurloop. Er stond 2:30′ te doen. Dat zat er niet helemaal in gewoon omdat ik om uiterlijk om 10 uur thuis moest zijn. Dan zou je kunnen zeggen dan begin je nog vroeger. Dat zou een oplossing geweest zijn ware het niet dat ik dan alleen zou moeten. Maria kon niet vroeger. Bijna 18 km op de teller in net geen 2 uur. Een zwerfrondje op Bedaf hoeft niet veel sneller. Je moet toch al verschrikkelijk goed opletten hoe je daar je voeten neerzet op het hard bevroren hobbelige zand. Enkelmoordenaarparcours.
Als ik dan thuis kom merk ik pas hoe koud mijn vingers zijn. Mijn telefoon en mijn sleutels uit mijn achterzakje halen is echt bijna niet doen. Het gevoel en de kracht ontbreekt en onder de douche beginnen ze dan ook nog te tintelen. Dju…dat doet goed zeer. Geen handschoenen aan? Jawel… maar het zal wel aan de doorbloeding liggen ik heb gewoon altijd koude handen. Maar zo….koud!

Advertentie
reacties
 1. djaktief schreef:

  Vorige week heb ik geëxperimenteerd met een plastic zakje over mijn handschoenen. Het hielp wel iets. Maar hoe langer je loop hoe lastiger.

  Ik verheug me al weer op de trainingsloop als jij begint over bevroren en moeilijk je voeten neerzetten, want dan denk ik terug aan 2 jaar geleden.

  Groetjes,

  Dorothé

 2. Wendelien schreef:

  Tip: koud afdouchen! Helpt echt!!

 3. Esther schreef:

  Het was vandaag ook erg koud, volgens mij de koudste ochtend deze winter. Zeker als je een bochtje omging en de weinige wind toch net tegen je kreeg. Brrr. Maar ondanks dat, heerlijk loopweer met een zonnetje erbij 🙂

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.