EkoPlazaloop!

Geplaatst: 18/09/2017 in sport
Tags:, ,

Maandagmiddag,

De eerste wandelaars kunnen op tijd vertrekken

Als ik dit schrijf liggen alle materialen weer ongeveer weer in het magazijn. Op een paar geleende spullen na die in de loop van de week weer op hun thuisbasis zijn. Maar voordat het zover is is er stevig wat werk verzet vooraleer op zondag de verschillende groepen van start kunnen gaan bij de EkoPlazaloop. Een paar jaar geleden vroeg onze hoofdsponsor om eens te kijken of dat we niet in het Udens centrum midden op de Markt van start konden gaan.
Een simpele opmerking om zoiets te doen heeft altijd een hoop meer voeten in de aarde als je ook maar denkt.
Om te beginnen bij de vergunningaanvraag krijg je dat al rond? Je kunt er niet omheen dat je nagenoeg het hele marktterrein nodig hebt. Sowieso wil dat ook zeggen dat het marktplein op zondagochtend autovrij is. Gisteren was dat dus niet het geval. Ondanks dat er grote verwijzingsborden op de ingang met de tijd waarop je niet mag parkeren gelden die borden kennelijk niet voor iedereen. Met het uitmeten blijkt dat we onze plannen qua oppervlakte net kunnen halen. Het werkte alleen wat lastiger.
Het is in elk geval de bedoeling dat onze wandelaars die een rondje gaan wandelen vanaf 8 uur in de ochtend kunnen inschrijven en van start kunnen gaan. Ze kunnen op tijd vertrekken en wij zijn aan ons eerste bakje koffie toe. Al meer dan twee uur bezig geweest.
Als je vanochtend om 6 uur op de markt geweest zou zijn dan herken je het om 10 uur niet meer terug. Een enorm fleurig geheel met een groot aantal tenten, tentjes en een groot podium op de start en finish een grote opblaasbare finishboog. Beachvlaggen, reclamespandoeken. Het moet er maar allemaal zijn. Alle tenten voorzien van elektra en daar waar nodig water.

Met zo’n sterke knechten is het goed werken!

De schooljeugd kan van start. De opkomst van die groep is niet zo groot omdat we binnenkort een scholierenloop hebben op de baan daar wordt het drukker.
Een verademing altijd als alles op tijd klaar is en kleine probleempjes opgelost zijn. Broodjes en koffie nu is er even de tijd voor.
Na de jeugd is er de start van de deelnemers aan de halve marathon die hebben op een aanlooprondje van ruim 1 km voordat ze 4 keer de lus van 5 km lopen. Voor de eerste doorkomst moeten de 5 en 10 km lopers ook gestart zijn.
Het jeugdrondje kan opgeruimd worden. De eerste bok met 30 dranghekken weer vol. Als de laatste loper over de finish is dan beginnen aan het ontmantelen van het start-finish gebied.
Al snel is de eerste vrachtauto vol. Net als met het vervoer hier naar toe lukt dat gewoon niet in een keer rijden.
Om net iets over 6 uur s’avonds zitten we in de kantine nog even wat te drinken.

Veel werk geweest maar ook veel dankbare lopers. Ik moet ook zeggen dat we wel enorm gesloft hebben met het weer. Werkelijk de hele dag heeft het zonnetje geschenen.
Het was een enerverend dagje!!

 

Advertentie
reacties
  1. djaktief schreef:

    Ziet eruit als een succesvol evenement waar vrijwilligers hard voor hebben gewerkt

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.