Bosomvorming!

Geplaatst: 02/11/2013 in sport
Tags:, , , ,

Zaterdagavond,

Stille dood?

Stille dood?

In de krant en de lokale nieuws werd er melding van gemaakt van de bosomvorming van een productiebos naar een bijna zichzelf onderhoudend natuurgebied. De afbakening van dit gebied is al een aantal jaren zichtbaar. De afrastering met schrikdraad geeft de scheiding al aan tot aan waar het begrazingsgebied komt.
Langs die afrastering is in die paar jaar al een mooi MTB-pad ontstaan, smal en modderig. Een productiebos heeft vaak als kenmerk van redelijke rechte paden met een afscheiding van loofbomen naar het dennenbos toe. Dat gaat nu snel veranderen. Grote stukken worden nagenoeg in het geheel gerooid. Sloten gaan bijna dicht dus het water minder snel afgevoerd. Een vernattingsproces komt op gang. En hoe lang gaat dat duren voordat die ombouw compleet is? Daar valt niet zo heel veel over te zeggen. Welk soort en hoeveel zaad heeft al jaren een sluimerend leven geleid? Of moeten vogels en andere dieren hun sporen nalaten om de groei van veel verschillende planten te bevorderen. Ik denk niet dat ik het nog meemaak dat het beoogde eindresultaat zichtbaar is. Deze winter natte voeten dat is wel bijna zeker.
Wat ik vandaag zag was bijna een complete ruïne van gekapte een gezaagde bomen. Alles ziet er meteen heel anders uit

Als ik morgenvroeg de weg nog maar weet?

Eerst trots rechtovereind nu plat!

Eerst trots rechtovereind nu plat!

Advertentie
reacties
  1. djaktief schreef:

    Altijd maar de vraag hoe dat uitpakt.

    groetjes,

    Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.