Herstelloopje!

Geplaatst: 17/03/2015 in sport
Tags:, ,

Dinsdagmorgen,

Op weg naar de finish!

Op weg naar de finish! (foto Thierry)

Gisteren voelde ik het al. Ik moest een paar boodschappen doen en heb dan de keuze of dat met de fiets of te voet te doen. Oja… de auto dat kan ook nog. Ik ging te voet. Het verbaasde me dat het allemaal zo soepel ging. Dat was de reden dat ik gisterenavond ook met de groep meeging voor een duurloopje van een uur. De groep die zaterdag de halve marathon van St. Antonis op hun programma hebben staan.Hun afsluitend duurloopje van een stevige trainingsperiode.

En precies als overdag met het wandelen ging het hardlopen eigenlijk ook zonder een enkel probleem. Een rustig tempo van ongeveer 6’20” en 6’30″/km aangehouden.Ja…soms moet je er even de handrem op trekken anders wil de snelheid wel eens naar boven gaan. Als je op de eerste plaatsen loopt dan voel je dat niet zo maar verder achterin merk je onmiddellijk dat de snelheid iets naar boven gaat.

Het werd uiteindelijk een rondje van 10.3 km.
Volgende week maandag nog een keertje vertrekken bij onze baan daarna is de klok weer verzet en mogen we weer naar het bos. Zal weer heel anders zijn dan langs de openbare weg te lopen.

Nou liep ik afgelopen zaterdag mijn 3de 50-er ooit. Ooit dacht ik het bij eentje te laten. Nou liet Bertus mij weten dat de Sallandtrail volgend jaar gelopen wordt op 12 maart. Het is dan precies 45 jaar geleden dat Sjan en ik trouwde. Als mijn lijf het toelaat wil ik daar toch nog wel een keertje lopen. Zou ik op mijn 70ste daar nog toe in staat zijn?

 

Advertentie
reacties
  1. djaktief schreef:

    Als je het niet probeert dan weet je het niet. Jij hebt zo’n looplijf en zoveel kennis en drive dat het toch zou moeten kunnen, maar het belangrijkste is dat je er lol in blijft houden en dan doen de getallen er toch minder toe.

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.