Anders!

Geplaatst: 20/10/2011 in sport
Tags:, , ,

Woensdagmorgen,

Er langs lopen maar niet gedaan.

Doorgaans de morgen dat ik op de club met een aantal vrijwilligers bezig ben om allerlei klussen te doen. Er is altijd wel wat te doen. Zeker nu de herfst er weer aankomt. Blad ruimen is dan het parool.
Maar vanmorgen is dat niet het  geval. Vandaag een stukje rijden met de auto om in Ermelo met Inge en Gert een duurloop te gaan maken.
Voor mij een test hoe mijn lijf reageert na de Zeeuwse Kust Marathon nu ruim 2 weken geleden. Het is niet alleen mijn eerste lange duurloop na de marathon ook meteen de laatste in de voorbereiding naar de Berenloop op Terschelling. Ook voor Inge is dat het geval. Die gaat daar haar debuut maken.

Nu met zijn drietjes op stap omdat Esther die ook mee zou gaan maar op het laatste moment moest afhaken. Een beetje dubieus weer is het wel. Lange broek? Korte broek? Wel of geen jasje? Mijn keuze staat vast. Meestal wijk ik daar dan ook niet meer van af.

inmiddels uitgebloeid.

Op stap in een rustig tempo. Dat denkt de regen ook trouwens. Niet al teveel maar toch. Mijn lijf doet het goed. Ieder halfuur wat drinken en na 90′ mijn eerste gel en vervolgens iedere 45′. Het is wel een heel bijzondere route. Anders dan dat ik gewend ben.
Dan wordt het donker. De lucht ziet er aardig dreigend uit. Het blijkt een stevige onweersbui te zijn met een paar fikse donderslagen. De regen gaat over in hagel. Een geasfalteerd pad wordt er zelfs glad van. Koud is het ook. Van mijn jasje heb ik nu geen spijt en van mijn petje ook niet.
Dan moet onderhand de kop weer richting Ermelo. Na ruim 30 km weer bij Inge terug. Een warme douche is welkom evenals de koffie de soep en de broodjes.
Een prima hardloopdagje en laatste lange training voor de Berenloop.

Woensdagavond,

ja...nat!

Natuurlijk kan op de woensdagochtend gaan lopen maar de baantraining s’avonds gaat ook gewoon door. Met de fiets naar het clubhuis levert me andermaal deze dag een nat pak op.
Na het inlopen de rompstabilisatie oefeningen toch maar binnen gedaan. Watjes? Valt wel mee!! De  rest van de training is het nagenoeg droog. Ik had gedacht dat ik wel enigszins stram zou zijn van vanmorgen. Eigenlijk nergens geen last van gehad.
Als ik om 21.30 u. thuis kom dan was het vandaag weer een “klokrond” hardloopdagje.  Alles bijeen een km of 37-38.

reacties
  1. ruud schreef:

    Mooie training, mooie omgeving, (iets minder) mooi weer; goed gezelschap.
    Je staat er goed voor, na Zeeland, voor Terschelling.
    Berenloop wordt weer mooi evenement, ga je van genieten

  2. Deborah Hamar schreef:

    Jeetje wat een km’s op één dag en ook een hoop evenementen achter elkaar. Ik kan alleen maar zeggen: petje af hoor!!
    Ik hoop dat ik binnekort ook weer mijn eerste 5 km kan lopen 🙂 Ik krijg altijd erg veel zin om te lopen na het lezen van dit soort blogs.

  3. Keesdeloper schreef:

    Mooie training hoor. Dan was je een eind deze kant op. Jahaa, daar is het (ook) mooie lopen. Veel succes in de Berenloop Tiny.

  4. johannesdeloper schreef:

    Mooie hersteltraining, voor jou een soort vakantie toch?

  5. Gert schreef:

    Was een prachtig looprondje! Bedankt voor de gezelligheid en de mooie verhalen!

  6. ingeping75 schreef:

    Heerlijk gelopen gisteren. Dank voor je gezelligheid! Tot op Terschelling! Ik heb er zin in!!

  7. Noortje schreef:

    Hoi Tiny, wat een km’s maak jij zeg! Poeh hé.
    Fijn dat je het met zoveel plezier doet en anderen erin meetrekt.
    Heel veel succes met de Beerenloop, dat zal geen probleem voor je worden, zo te horen.

    groetjes

Reageren? Graag.

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.