Avondvierdaagse!

Geplaatst: 30/05/2013 in sport
Tags:,

Donderdagmiddag,

Hartstikke leuk toch?

Hartstikke leuk toch?

Schreef ik gisteren nog iets over de bewegingsarmoede van de huidige basisschoolgeneratie. Maar eigenlijk staat dit in schril contrast met het feit dat afgelopen dinsdagavond voor de 40-ste keer de Udense avondvierdaagse van start ging. Een actieve Stichting Schoolsport Uden heeft indertijd de organisatie hiervan op zich genomen. Een grote vrijwilligersgroep die toch ieder jaar weer kans ziet om op z’n minst 3000 wandelaars aan de startstreep te krijgen. Er kan over 3 afstanden gelopen worden. De 5 km voor de kinderen van de onderbouw en de 10 km vaak gelopen door de bovenbouw. En dan nog de mogelijkheid van 15 km voor de wat meer ervaren wandelaars. Vaak wordt de 15 km gebruikt voor de training van de vierdaagse van Nijmegen.

Ons clubhuis functioneert altijd als inschrijfbureau. Onze avondtrainingen beginnen dan meestal  net iets later want alle parkeerplekken zijn vol en je moet eventueel je auto wat verder van de baan parkeren. Dus even iets later beginnen met het inlopen.
Paars was vanavond de hoofdkleur van de hardloopshirts. Een herkenbaar shirt van de Marikenloop van afgelopen zondag. Er liepen van onze club daar maar liefst 67 dames mee.  Het geluk was wel een beetje met ons want regende het voor de training nog pijpenstelen gedurende de training was het gewoon droog. En meteen na afloop van de training een superleuke geste van een aantal dames. Ik kreeg een taart aangeboden in de kleur van het Marikenloopshirt. Echt hartstikke leuk!

Advertentie
reacties
 1. Deborah Hamar schreef:

  Dat zijn een hoop dames die mee hebben gedaan!!
  Wat een leuk gebaar, zo’n taart. Smaakte hij ook nog?? 🙂

 2. slowloper. schreef:

  Met de auto naar de training?……..

  De Udense Avondvierdaagse is altijd een geweldige happening. Veel inzet bij iedereen.
  Jammer alleen dat ouders, opa’s en oma’s en verdere “bekenden” de kinderen overladen met vooral snoepzakken! en allerlei te gekke zoete rotzooi en prullaria.
  In de loop der jaren lijkt dit steeds erger te worden.
  Daar loop je dan tussenin …hand in hand met een (of2) kinderen die niets krijgen…..gênant vind ik dat! Om over mezelf maar niet te spreken…..

 3. djaktief schreef:

  Geweldige taart Tiny, maar ik weet dat jij 67 deelneemsters aan de Marikenloop nog een mooier cadeau vindt.

  groetjes,

  Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.