Stoffig loopje!

Geplaatst: 16/06/2015 in sport
Tags:, ,

Dinsdagmiddag,

Dit was ooit een karrenspoor!

Dit was ooit een karrenspoor!

Als het een aantal weken weinig tot heel weinig geregend heeft dat is het op de Brabantse zandgronden al snel een droge bedoening. En al helemaal in het gebied waar wij gisteren ons duurloopje liepen. Slabroek een gebied dat behoort tot de Maashorst met een paar stukjes heide en wat heuvelruggetjes. in een paar weken tot is het daar zo droog en het zand zo mul dat het echt stoffig is. De voorste lopers veroorzaken dan al zo veel stof dat de achterste in de rij er al bijna last van hebben.

Het was overigens maar een klein stukje waar we er echt last van hadden. We verlegden onze route wel zo dat de ondergrond iets harder was en minder mul. Loopt ook iets gemakkelijker. Op een bepaald moment in de route dan gaan we door een hekje en lopen dan het begrazingsgebied met de Schotse Hooglanders in. Ik weet dat er dames bij zijn in de groep die het op die runderen niet zo begrepen hebben. Ze lopen dan wel met de groep mee maar hun hartfrequentie loopt hier een flink stuk op.
Gisteren was het nog net weer even anders. Een van onze dames was als verslaggeefster betrokken bij een ongeval in Liempde waarbij een vrouw werd vertrapt door vee tijdens het voeren. De betreffende jongedame gaf me al aan vandaag voor geen geld ter wereld kort langs de Hooglanders op te willen. Ik zag ze in de verte al staan. Ook hier was weer een aanpassing in de route nodig.
Maar ook via een andere route kom je op de plaats van bestemming.
Hier zal ook wel het spreekwoord vandaan komen dat er meerdere wegen naar Rome leiden. Zo ook vandaag.

Na een heerlijk loopje van 1:30′ mooi weer terug op de plaats vanwaar we vertrokken. Nu in de komende weken komt er op maandagavond steeds een 5-tal minuutjes bij. Op naar de twee uur!

 

Advertentie
reacties

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.