Blauwe teennagels!

Geplaatst: 17/01/2017 in sport
Tags:, ,

Dinsdagavond,

Het begin van blauw. Ze worden vanzelf blauwer!

Het begin van blauw. Ze worden vanzelf blauwer!

Iedere loper kent het fenomeen wel. Je loopt een wedstrijd of een lange duurloop en soms merk je het onderweg al. Een of meerdere tenen gaan wat pijn  doen. Ik zeg al je merkt het maar ik denk ook dat er nog nooit iemand om gestopt is. Na enige dagen is het wel duidelijk waarom een van je tenen of soms ook meerdere ze veranderen van kleur van lichtrood naar diepblauw. Je kunt er nagenoeg zeker van zijn dat je die kwijt bent. Gratis voor niks een nieuwe maar bijna nooit zo’n mooie als het originele exemplaar. Oorzaak? Je kunt het niet altijd zeggen. Zijn het te kleine schoenen? Waren je nagels niet kort genoeg geknipt? Of zijn ze niet meer flexibel door verkalking? Natte voeten?
Er zullen ongetwijfeld nog wel meer oorzaken aan te wijzen zijn. Je moet nu wel opletten dat er geen ontsteking aan ontstaat. Een lauwwarm badje water met Badedas wil wel eens helpen om dat te voorkomen.
Mij overkwam het ook met enige regelmaat. In een poging om dat te verbeteren heb ik een aantal jaren geleden contact gezocht met een pedicure. Met een interval van 6-8 weken laat ik mijn teennagels door haar behandelen. Niet alleen knipt zij ze op de juiste lengte maar slijpt ze van bovenaf ook weer mooi dun. Ze blijven dan veel buigzamer waardoor de kans gereduceerd wordt dat ze weer opnieuw blauw gaan worden.
Ook de eeltplekken worden afgeschaafd en dunner gemaakt. Bij mij komt er altijd flink wat eelt op de rechterbuitenkant van mijn hak. Zeker bij droog weer kunnen daar kloofjes ontstaan en dat kun je beter niet hebben. Iedere dag smeren met wat vettige crème houdt die plekken wel zacht zodat de kloofjes of onder controle zijn, of beter nog, helemaal niet ontstaan.
Als laatste masseert ze mijn voeten. Ze worden er lekker warm van en de huid soepel. Niet alleen ik vind dat prima maar de pedicure ook want ze zegt altijd wat is het toch fijn om erg gespierde voeten te kunnen masseren.
Afgelopen maandag ben ik weer geweest.

Sinds ik bij haar in behandeling ben zijn de blauwe nagels nagenoeg verleden tijd.
Of het ook de reden was dat ik erg lekker liep op maandagavond dat weet ik ook niet maar het liep wel goed.

 

Advertentie
reacties
  1. ikittig schreef:

    Nog nooit een blauwe teennagel gehad! *afkloppen*

  2. djaktief schreef:

    Sinds ik mijn schoenen + sokken groter koop heb ik geen problemen meer met blauwe nagels. Helaas is dat nu dus wel maat 44 en dat is voor een vrouw niet zo leuk. Ik ga ook af en toe naar een pedicure maar ze hoeft bij mij eigenlijk niks te doen behalve nagels knippen.

    Groetjes,

    Dorothé

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.