Wat een weertje toch!

Geplaatst: 07/02/2017 in sport
Tags:, , ,

Dinsdagavond,

Ja...en toen werd het glad!

Ja…en toen werd het glad!

Geen dankbaarder onderwerp dan over het weer of over de verwachting daarvan te kletsen. Eindeloos onderwerp mede ook door het feit dat het weer zo enorm veranderlijk is. In het afgelopen weekend nog aan den lijve ondervonden.
Niks vermoedend stap ik op de fiets om naar de baan te gaan voor de baantraining van de zaterdaggroep. Ja …de baan was nat dat zag ik wel maar glad? Niets wees er eigenlijk op.
Nou loopt de temperatuur met het ochtendgloren vaak een stukje naar beneden. Bij het klaarzetten van mijn trainingsmaterialen merkte ik het. Binnen 10′ was het spekglad. Ik maakte me er niet zo heel erg druk over gewoon omdat ik dacht dat lost wel op als we terug zijn van het inlopen.
Goed ingeschat. De training gewoon kunnen doen.

In de middag is het weer anders. Parcours opbouwen in het bos voor de Heuvelrugcross. Eerst een paar druppels. Dan een paar meer en tegen het einde werden we allemaal echt zeiknat. Als dit zo doorgaat wordt het morgen een moddercross was de opinie van mijn collega’s.

Mijn finish van zondag na 52' (foto Toontje)

Mijn finish van zondag na 52′ (foto Toontje)

Zondagmorgen stap ik naar buiten en is het droog met een temperatuur die aanvoelt als lente. Wat een verademing met gisterenmiddag. Alles mooi droog kunnen opzetten en het rondje ligt er prima te belopen bij.
Eerst is de jeugd aan bod en daarna mag ik van start voor een kleine 10 km op dit parcours met een paar bultjes op en af. Na 7 van die toeren tellen die opjes en afjes wel door. In 52′ ben ik weer binnen. Een kleine minuut ingeleverd tov. het vorige jaar. Best tevreden.
Ook het opruimen met dit weer is een makkie. Geen tentzeilen nat alles mooi droog en kan zo weer het magazijn in.

Als laatste ons duurloopje gisteren. Nooit langer dan een uurtje zo een dag na de cross. Voor degene die meeliepen een herstelloopje en voor de anderen gewoon een kort rustig loopje.
Ook vanavond was het prachtig weer. Maar amper wind en niet koud. Hoe anders was het toen we een uurtje thuis waren. Het viel er weer met bakken uit.
Zo zie je maar dat je er nooit over uitgepraat raakt want voor je het ene weerbeeld besproken hebt is het al weer anders.

 

 

Advertentie

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.