Neuzen richten!

Geplaatst: 03/03/2012 in sport
Tags:, ,

Zaterdagmorgen,

Even rusten na 16 km!

Na de fantastische weblogloop van zondag zijn er niet veel kilometers meer gemaakt. Alleen de baantraining van de woensdaggroep gedaan en nu op weg naar de zaterdagtraining. Ik weet dat deze niet zo maar om 11.00 u. afgelopen zal zijn. Dat zal wel een aantal uren in beslag gaan nemen.

Prachtig loopweer is het op deze morgen. De vogels hebben het druk.Ze fluiten dat het een lieve lust is. Hier krijg een goed humeur van. De groep denkt er volgens mij net zo over. Een heerlijke training. Ik was er tenminste aardig tevreden over.

Inlopen, opwarmen.

Als iedereen weer naar huis is zoek ik mijn spullen bij elkaar want volgende week beginnen er twee start to run sessies. Even met de trainers die dan actief zijn bijkletsen over de gang van zaken en hoe we deze klus weer gaan klaren. Uiteraard draait het om de deelnemers maar als er geen begeleiders zijn kom je ook niet  ver.

Onder een eenvoudige lunch de gang van zaken hoe ik het graag wil hebben even doorgesproken. Dan gaan we naar buiten. Een training verzorgen zoals je dat voor een start to runner doet. Wij zijn zo snel geneigd om de belasting voor de beginners te groot te maken. Het vergt een omschakeling in denken om je te verplaatsen in het sportief vermogen van een starter. Dat gevoel hebben we deze dag proberen over te brengen.

Kritisch aandachtig.

Eerst het inlopen al. Dat dient sowieso al een afwisseling zijn in wandelen, wat sportiever wandelen naar heel voorzichtig een minuutje dribbelen. Wissel je dat een paar keer af dan is het inlopen al een feit. HF al nagenoeg over de top. Ook met wat spierversterkende oefeningen moet je uitkijken. Erg lastig om je te verplaatsen in een starter. Vervolgens zul je toch ook nog iets aan looptechniek moeten doen.  Een paar eenvoudige oefeningetjes meer niet.

Na uurtje nog even naar binnen en voor mij mag het volgende week beginnen. Wij zijn er klaar voor. Klaar voor 100 start to runners en klaar voor 20 start to runners met diabetes. Ik heb er weer enorm veel zijn in. Voor de 17de keer op een rij. Iedere keer ook weer spannend.

 

 

Advertentie
reacties
  1. De 17e keer al, jeetje straks krijg je de volgende generatie start to runners!

  2. Dannielle schreef:

    Maar op een gegeven moment houdt het toch op? Dan is heel Uden al aan het hardlopen en is Start to Run niet meer nodig.

  3. Fred schreef:

    Inderdaad kwinkeleren de vogels weer naar hartelust! Leuk trouwens om zo’n groep te begeleiden, ook bij ons is zo’n vaste kern trainers die ieder jaar weer nieuwe beginnende lopers begeleiden. De loop-rage is voorlopig niet op zijn retour!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.