Nieuwjaarsdag!

Geplaatst: 01/01/2013 in sport
Tags:, , ,

Dinsdag,

Vaak te vol?

Vaak te vol?

Vaak is een nieuwjaarsdag nog maar enkele uren oud en de goede voornemens die vaak in de eerste minuten na middernacht zijn genomen zijn of al weer vergeten of al de lucht ingeknald. En waarom eigenlijk? Als een voornemen iets te maken heeft met het afnemen van gewicht dan wordt dat al de grond ingeboord om het feit dat boodschappenkarretjes vaak vele malen groter zijn dan magen. Zonde om weg  te doen dus het het moet maar op voordat het over de datum gaat.

Heeft het voornemen iets te maken met wat, of sterker nog, veel meer bewegen. Dan valt dit voornemen eigenlijk ook op een verkeerd ogenblik. Kijk de doorgewinterde loper die is het gewend om met kou, regen of wind naar buiten te gaan om hun stukkie te gaan lopen. Voor de beginner ligt dat duidelijk anders.
De basis van het slagen of niet slagen van een voornemen is vaak hoe laag maak ik de drempel? Is de eerste stap je te hoog dan is mislukking al bijna een feit. Moet je alleen die eerste stap maken? Van hetzelfde laken een pak.

De oplossing? Als die er kant en klaar voorhanden was dan liep je wel binnen als je de uitvinder er van zou zijn. Wat ik wel weet dat je een aantal condities wat gemakkelijker kunt maken. Een ervan is in het begin de lat niet te hoog te leggen. Vindt een paar medestanders en maak daar afspraken mee. Als ik je een goede tip mag geven. Begin nu met een wandelprogamma en schrijf je voor maart in bij een van de organiserende locaties voor een Start to Run sessie van 6 weken. Dat heeft kans van slagen.

Advertentie
reacties
 1. Jacqueline schreef:

  Persoonlijk heb ik niets met goede voornemens op 1 januari.
  Ik wens jou en Sjan een heel gezond en mooi 2013 toe.

 2. John schreef:

  Bij de vele start to run clinics valt mij op dat “samen” een goede bron van inspiratie is.
  Alle goeds voor 2013 voor jou, Sjan en de rest van de familie natuurlijk.

 3. Annelyse schreef:

  en blijven doorgaan, niet opgeven na één keer zondigen (of inderdaad, de lat niet te hoog leggen … eens zondigen mag immers)

 4. valeriaan schreef:

  Je goede voornemens op een blog schrijven kan helpen de drempel te verlagen! Een gelukkig en gezond, sportief jaar en dat al jou wensen mogen uitkomen.

 5. Kitty schreef:

  Grappig en waar! Het vroeg me af waarom sommige voornemens wel succesvol zijn en waarom sommige niet?! Ik geloof dat het zetten van een doel en daar gericht naar toe werken één van de beste manieren is…
  Precies wat ze doen bij Start-to-run, combineer dat met stimulans vanuit de groep en kundige trainers, kan ik het alleen maar aanbevelen!

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.