Hemelvaartsdag 2015!

Geplaatst: 19/04/2015 in sport
Tags:, , ,

Zondagmiddag,

Wat een prachtig weer was het in 2011

Wat een prachtig weer was het in 2011

Het is al een tiental jaren gebruikelijk om op Hemelvaartsdag een duurloop te maken van 3 uur. In het begin vertrok ik dan bij Naat Piek om 8.00 u. en ieder uur was ik dan daar weer terug om mensen af te zetten en anderen de gelegenheid te geven weer in te stappen. Je liep dan wel 3 verschillende rondjes maar er zat altijd hetzelfde begin- en hetzelfde eindstuk aan. De actieradius was te gering.
Maar nu sinds een jaar of 5 start ik op het parkeerterrein nabij het Natuurcentrum “De Maashorst” aan de Erenakkerstraat . Dan maken we een prachtig rondje van bijna 15 km dat ons, via grotendeels onverharde paadjes, door het mooi Bedaf gebied leidt. Een paar stukjes verharde weg daar kan ik niet aan ontkomen. Na ongeveer 1:30′ onderweg te zijn geweest zijn we ook weer terug op de parkeerplaats. Dan is er wat te drinken en te eten. Wie mee verder wil die blijft. Diegene die niet langer mee willen die haken af en die wat langer hebben willen slapen stappen hier dan om 9.30 u. gewoon in.

Rustig liggend genieten van de zon

Rustig liggend genieten van de zon

De volgende ronde is ook weer ongeveer 15 km lang maar is een route met een heel ander karakter. Dwars door het begrazingsgebied van de Maashorst. Een grote kans dat we dwars door een kudde grazende Schotse Hooglanders of paardjes lopen. Zoals het er nu bijligt is het waarschijnlijk dat we met droge voeten overkomen maar dat is niet vanzelfsprekend. Het kan er van de ene week op de andere erg veranderen.

Weer terug op de parkeerplaats ga ik meestal bij het Natuurcentrum op het terras een kop koffie drinken met een lekkere kersen-of appelflap erbij. Mijn dag is dan helemaal geslaagd.
Wil je er ook eens bij zijn? Aanmelden hoeft in principe niet ik zie wel wie er op beide momenten is. Moet je van wat verder weg komen dan is het wel handig om even te laten weten dat je komt ik kan dan altijd eventjes wachten want reistijd is soms heel erg ongewis.
Het juiste adres is:

Natuurcentrum De Maashorst
Erenakkerstraat 5
5388 SZ Nistelrode

De parkeerplaats bevindt zich 200 m voor het centrum aan de linkerkant van de Slabroekseweg. Dit ligt dan wel weer in Uden.

Ik zou het leuk vinden om weer met een flinke groep op stap te gaan.

 

Advertentie
reacties
  1. […] Je wordt echt van alle kanten lek gestoken door de muggen. Een mooi zwerftochtje van bijna 14 km. Donderdagochtend maar eens zien wie er mee gaat op een wat langere zwerftocht. Start om 8 uur op de parkeerplaats […]

  2. tanjaslagter schreef:

    Klinkt leuk. Jammer dat Nistelrode zo’n eind weg is…

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.