Kort rondje Hemelrijk!

Geplaatst: 04/12/2018 in sport
Tags:, ,

Dinsdagmiddag,

Iets voor de waaghalzen?

75′ op een DL1 tempo stond er op het programma. Omdat ik niet veel tijd had gehad om een andere route uit te zetten koos ik er voor om een rondje Hemelrijk te doen. Het kortst mogelijke rondje om de vroegere vuilstortplaats het “Luttelveld” nu dus het Hemelrijk, Het Luttelveld was een gebiedje dat vanaf jaren ’50 gebruikt werd als dumpplaats van afval. In die jaren ook het afval dat vanaf vliegbasis Volkel kwam. Toen men er achter kwam dat er zoveel grind in de grond zat begonnen in eerste instantie zelfbouwers gaten te graven om het zand en grind te gebruiken voor hun eigen bouwplaats. Behalve dan het werk was in mijn beleving het zand gewoon gratis.
Iets later werd er op wat grotere schaal aan zandwinning gedaan en vanzelfsprekend….nou ja vanzelfsprekend voor die tijd… was het met het storten van afval gedaan.  Wegenbouwbedrijf van Lee exploiteerde de zandafgraving en bouwde er een behoorlijk grote asfaltbetoncentrale. In een nog latere fase is er een ondernemer een recreatiepark begonnen.
Nu heet het park inmiddels BillyBird park en met een zomer van het kaliber van afgelopen jaar kan het er goed druk zijn.
Na wat bodemonderzoek zijn er de laatste paar jaar weer een aantal grindgaten bijgekomen. Nog steeds gebrek aan zand en grind kennelijk. Of het park daardoor ook groter door wordt dat zou ik niet weten.

Dat rondje liepen we gisterenavond en het leek wel een zwoele lenteavond Er vlogen tenminste een aantal jasjes uit. Tijdens een korte sanitaire stop kon ik het verhaal nog even vertellen van de jongedame die niet durfde te plassen onderweg. Een groot aantal kende het verhaal nog niet. Met net aan 12 km. waren we weer terug bij onze atletiekbaan. Volgende week komen er weer een paar km bij.

Nee…geen rondje Hemelrijk alhoewel je kunt deze ronde iedere week met een lus uitbreiden tot aan 26 km toe.

Advertentie
reacties
  1. […] Vervolgens draai ik de weg op die achter langs het Hemelrijk loopt. Hoe kan het toepasselijker de Hemelrijkstraat. Ook hier gaan mijn mijn gedachte terug in de tijd. Hemelrijk was toen nog Luttelveld een stortplaats van afval en een kleinschalig zand en grind wingebied. Dat kleinschalige werd in een later stadium wel anders. […]

Reageren? Graag.

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.